Apetitul sexual si cum se trateaza

Actualizat: 07 Aprilie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Viata intima guverneaza in cuplu si asta o stim cu totii. Insa dincolo de placerea de care prea putini reusesc sa vorbeasca fara jena tine si de o conditie medicala pentru ca experienta sa fie una asa cum se doreste. Cu alte cuvinte starea de sanatate influenteaza fara doar si poate ceea ce inseamna actul sexual.


Cand apetitul sexual nu mai este la cote satisfacatoare in prima faza unii se mint singuri. “De vina este si educatia sexuala” spune reprezentantul unui sex shop. “Romanii nu inteleg ca un sex shop de fapt nu este in loc al desfraului ci si o necesitate intr-o oarecare masura. Nu detinem pastile pentru durerile de cap, cea mai comuna scuza pentru a nu intretine relatii intime, insa avem stimulente care sa rezolve de la sursa cauza” spun cei de la Erotic-Store.ro


Ce-i drept 70% apeleaza la banala durere de cap pentru a se scuza in fata partenerului. Insa problema ar putea avea un substrat de mare impact insa. Dincolo de partea de comunicare si partea psihologica de blocaj apetitul sexual poate fi diminuat de o stare de sanatate. “Efectele secundare ale unor medicamente, cele care induc oboseala spre exemplu pot afecta si viata de cuplu cand nu mai exista interes pentru relatiile intime” spun medicii. Insa tot ei completeaza cu avertizarea necesarului de investigatii pentru a se exclude o posibila dereglare hormonala ce poate cauza aceeasi stare de dezinters.


Cel mai afectat pare sa fie partenerul de fapt cand acesta se simte respins si incepe sa isi puna semne de intrebare. Apetitul sexual poate fi diminuat in timp si ca o forma de degradare a unei relatii insa un alt partener ar putea fi un stimul pentru pacient. As crede ca ma inseala, as crede ca s-a stins pasiunea dintre noi- sunt doar cateva raspunsuri ale celor care isi imagineaza cazul. Apetitul sexual conteaza chiar daca nu vorbim despre asta, chiar daca nu admitem asta.


Tratament. Cum cauzele lipsei de apetit sexual sunt diverse si metodele de a combate starea sunt la fel de diverse. Cert este ca trebuie sa se ia in calcul starea medicala a pacientului; comunicarea este si ea esentiala si deschiderea catre nou. In orice caz, produsele afrodisiace par a fi o solutie pentru cei “deschisi la minte”.

Conform reprezentantilor magazinelor specializate pe produse erotice pentru adulti majoritatea celor care le trec pragul sau care comanda online astfel de produse sunt tinerii de categoria de varsta 25-30 de ani. Asta pentru ca din lipsa de informatie multi isi suprima ideea de a nu avea apetit sexual cu orice alta posibila cauza.


Efectele produselor afrodisiace, erotice pot fi o solutie de inceput. Nu au contraindicatii caci uleiurile speciale pentru masaje erotice se pot folosi la orice varsta si in orice conditii. Sunt pana la urma si cu un efect terapeutic de relaxare, asta pe langa stimulul pe care il aduc in starea de interes pentru a initia relatii intime.


Din aceeasi lista de produse se numara si cremele, spray-urile si tabletele de tip stimulente sexuale. Medical vorbind pentru barbati se prescrie un tratament cu testosteron in cazul in care problema apetitului sexual este una cu adevarat persistenta si fara alta rezolvare. In egala masura cazurile mai putin severe se pot trata cu plante si arome care sa induca relaxarea, de la musetel la verbina. Mizand pe natural stimulentele sexuale de la sex shop-uri au sanse sa actioneze in sensul dorit, fiind produse categorizate ca suplimente naturale.


Ca orice medic care recomanda mai bine preventia cand vine vorba de apetitul sexual este greu de preconizat cum poate aceasta stare sa se instaleze si cum se poate evita aparitia sa. Cel putin din punct de vedere medical, caci psihologic vorbind exista o serie extinsa de factori la care sa se gandeasca partenerii.

Nu este o jena sa se discute despre asta. Sau cel putin nu ar trebui. Suntem oameni si cu totii putem trece prin asta. Putem apela la produse care oricum nu afecteaza din punct de vedere medical, gen uleiuri, aromaterapie, geluri cu arome care sa ne incite. Putem sa ne distram in dormitor si sa alegem jucarii de tot soiul care sa ne starneasca insa totul treptat, pe masura ce partenerii intra intr-o zona de confort unul cu celalalt” spun specialistii. Si daca solutia nu vine un caz extrem tine de pilule. Ceea ce insa nu exclude nevoia de sport, de viata echilibrata si dieta pe masura care sa faca organismul sa functioneze la cote normale.


Pierderea dorintei sexuale este deja o cauza comuna in conditiile in care stresul mai ales la locul de munca se numara printrele cele mai frecvente situatii care provoaca dezechilibre la orice nivel, pentru oricine.

Lumea moderna se pare ca ne da batai de cap la propriu insa tot ea vine si cu solutii, de la produse erotice, destinate ariei de sex shop-uri si pana la ajutorul de la sexologi, medici care sa indrume spre rezolvare. In orice caz, nu este de ignorat caci reprezinta o stare ce poate afecta conditia medicala si nu numai; nivelul de hormoni poate determina stari de tensiune, de cearta intre parteneri si in lipsa intimului care sa ii apropie distantarea este urmarea.


Invatand sa ne incurajam dorinta sexuala, sa o exprimam, sa descoperim noi modalitati prin care trairile in doi sunt mai aprinse nu reprezinta numai un interes al placerii carnale ci si o nevoie. Pana la urma se pare ca sex shop-urile devin si ele practice si nu numai optionale pentru cei care indraznesc sa isi achizitoneze jucarii si costume demne de scenarii din filme deocheate.


Citeste si despre:

Diabetul, alcoolul, cancerul: cauze ale disfunctiilor erectile Sexul: care e problema? Totul despre impotenta Creierul - diferente intre sexe Steroizii anabolizanti - ce ar trebui sa stiti? Puterea sexului Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Sexul si imbatranirea Durerea cronica pelvina la femei Probleme (intime) de sanatate de la 20 la 50 de ani Caderea parului Sindromul Kleine Levin - o afectiune imprevizibila care afecteaza viata Dependenta de cocaina (crack)
Cere sfatul medicului ×