777 cazuri noi de coronavirus in ultimele 24 de ore! Numarul infectarilor ar putea ajunge la 1200-1600 cazuri zilnice la jumatatea lunii august

Actualizat: 16 Iulie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

CORONAVIRUS IN ROMANIA: 777 de cazuri noi de coronavirus si 19 decese au fost raportate in ultimele 24 de ore, in Romania, din 19.097 de teste, potrivit datelor anuntate joi de Grupul de Comunicare Strategica. Bilantul total ajunge la 35.003 cazuri.

In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate si 19 decese (14 barbati si 5 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus. Acestia erau internati in spitalele din Arges, Botosani, Bistrita-Nasaud, Brasov, Bucuresti, Constanta, Galati, Harghita, Mehedinti, Neamt, Prahova, Suceava, Timis si Valcea.

Vezi aici numarul total de cazuri pe judete

Doua decese au fost intregistrate la categoria de varsta 40-49 ani, 2 decese la categoria de varsta 50-59 ani, 6 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 3 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 6 decese la persoane de peste 80 de ani.18 dintre decese sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, iar pentru 1 deces nu au fost raportate comorbiditati.

In prezent, in Romania, au fost confirmate 35.003 cazuri de COVID-19, dintre care 24.335 pacienti au fost externati. Dintre acestia 22.189 sunt declarati vindecati si 2.146 pacienti sunt asimptomatici, externati la 10 zile dupa depistare. In acest moment, la ATI sunt internati 261 de pacienti.

Numarul infectarilor cu coronavirus ar putea ajunge la 1200-1600 cazuri zilnice in august!


Potrivit celui mai recent document guvernamental privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei, specialistii se asteapta ca din luna august sa avem pana la 1600 cazuri noi pe zi.

Aceste statistici se bazeaza pe faptul ca incepand de la jumatatea lunii iunie, evolutia cazurilor noi confirmate a urmat o rata de reproducere supraunitara, iar mentinerea acestui trend de evolutie ar putea sa duca la atingerea unui numar zilnic de cazuri intre 1200-1600 la jumatatea lunii august.

Specialistii au luat in calcul si faptul ca ne aflam in plin sezon estival, cand se creeaza aflomeratii in zonele turistice de pe teritoriul Romaniei, motiv pentru care ne putem astepta la o dublare a numarului de cazuri noi la 12-14 zile.

Evolutie coronavirus in Romania

De la inceputul lunii iulie pana in prezent au fost inregistrate in medie 473 cazuri noi de coronavirus pe zi, potrivit celui mai recent document guvernamental. Evolutia cazurilor active a urmat un trend puternic ascendent de la inceputul lunii martie pana la sfarsitul lunii aprilie, iar primul varf a fost atins in data de 29 aprilie 2020, cand au fost inregistrate 8200 cazuri active. Perioada imediat urmatoare a fost caracterizata de o panta descendenta, pana la data de 2 iunie, cand s-a constatat o usoara crestere, care devine accentuate incepand cu data de 16 iunie si continua in prezent, conform analizei realizate de Institutul National de Sanatate Publica.

Potrivit datelor statistice inregistrate pe perioada starii de alerta, manifestarea epidemiei de coronavirus are efecte pe intreg teritoriul Romaniei, fiind constatate si unele manifestari de tip focar in judete precum Galati, Prahova, Brasov, Bucuresti, Braila, Valcea, Dambovita. Principalele zone cu raspandire intracomunitara sunt judetul Suceava (12,5% din totalul cazurilor) si municipiul Bucuresti (11,6% din totalul cazurilor).


Citeste si despre:

Analize si investigatii de rutina. Medicii MedLife explica ce trebuie sa faci ca sa stii ca esti bine Raportarea cazurilor si a evenimentelor la care intervin serviciile publice de ambulanta Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care suferi Cancerul colorectal HPV Folosirea incorecta a lentilelor de contact si infectiile oculare Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Vaccinarea - drept sau obligativitate? 7 efecte negative pentru sanatate ale muncii excesive Hepatita toxica Investigatii si teste pentru copii, de la nastere pana la varsta de 18 ani Poate un tatic sa aiba depresie postnatala? Lista cu vaccinurile obligatorii si optionale
Cere sfatul medicului ×