7 din 10 romani care ajung la medic sufera de boala venoasa cronica

Publicat: 18 Iulie 2019 | Actualizat: 18 Iulie 2019

70% dintre romanii care intra in cabinetele medicale sufera de boala venoasa cronica (BVC), afectiune care ca principala cauza statul prelungit in picioare, la care se alatura sedentarismul, obezitatea si fumatul, conform studiului „Boala Venoasa – Perceptii si cunostinte”, realizat in cadrul campaniei educationale „Cand le ignori, problemele prin radacini”, semnata de Societatea Nationala de Medicina de Familie si Societatea Romana de Flebectomie.

Studiul citat mai arata ca, in Romania, 8 din 10 persoane fac miscare doar atunci cand trebuie sa isi rezolve treburile zilnice si nu ca parte a unui stil de viata sanatos, fapt care duce la cresterea riscului de a dezvolta in timp boala venoasa cronica, asociata de 5 din 10 persoane cu denumirea de varice.

Principalele simptome asociate de romani cu BVC sunt „picioarele umflate si grele, desi desi aparitia bolii in faza incipienta se poate manifesta si sub forma de: durere, crampe nocturne, frunicaturi, mancarime, senzatie de arsura.

Cand aceste simptome sunt resimtite este importanta programarea la medicul de familie pentru un consult. in cazul persoanelor care se confrunta deja cu semnele BVC, studiul „Boala Venoasa – Perceptii si cunostinte” arata ca 8 din 10 respondenti nu si-ar trata singuri posibilele simptome si prefera sa apeleze la medic, insa doar in 2 din 10 cazuri acestia ar alege sa mearga la medicul flebolog, specialist in diagnosticarea si tratarea acestei afectiuni, in timp ce, in 8 din 10 cazuri persoanele ar apela la medicul de familie.

Pentru o informare corecta asupra cauzelor, simptomelor si tratarii BVC, Servier Romania, cu sprijinul Societatii Nationale de Medicina de Familie si Societatii Romane de Flebectomie au demarat campania educationala „Cand le ignori, problemele prind radacini”.

”In fiecare zi stai in picioare, stai la birou, iar uneori iti simti picioarele grele sau umflate. Nu ignora semnele, pentru ca problemele pot prinde radacini. Mergi la medic din timp! Exista solutii pentru boala venoasa cronica" este mesajul transmis de campania educationala privind Boala Venoasa Cronica (BVC) semnata de Societatea Nationala de Medicina de Familie si Societatea Romana de Flebectomie.


Email

Mentine natural, la cote optime, functia reproductivaMentine natural, la cote optime, functia reproductiva

Citeste si despre:

Sfaturi utile pentru calatorii…exotice!

Ingrijirea pielii in sezonul rece

Moartea celulelor canceroase prin mecanismul enzimei CYP1B1

Medicina functionala, sprijin eficient pentru pacientii oncologici

Hipertensiunea renovasculara – cauze si tratament