20 de containere anticanicula, deschise in Bucuresti

Publicat: 09 August 2019 | Actualizat: 09 August 2019

Canicula, anuntata in Romania


20 de containere anticanicula sunt deschise, in aceste zile, in cele mai aglomerate zone din Capitala, dupa ce Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat temperaturi peste limita de suportabilitate.

Primaria Municipiului Bucureti, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, a dotat cele 20 de puncte de prim ajutor cu trusa medicala completa, tensiometru cu manometru si stetoscop, canapea medicala, scaune, dozator de apa, dezinfectanti, manusi si cearceafuri de unica folosinta, chiuveta mobila si aparat de aer conditionat.

Medicii si asistentii medicali din Reteaua scolara, coordonata de ASSMB, sunt la datorie.

Persoanele de peste 50 de ani, cele mai sensibile

Mihaela Cerbu, medic, Medicina scolara: ”Cele mai multe solicitari au fost astazi pentru masurarea tensiunii arteriale. Persoanele care au cerut ajutor au peste 50 de ani, aceasta categorie fiind mai vulnerabila la temperaturile ridicate. Totusi, am depistat si o tanara cu tulburari de ritm cardiac si i-am recomandat un consult la medicul de familie si la specialist.”

Mihaela Velciu, medic stomatolog, Universitatea de Agronomie: ”Am constatat ca afluxul de persoane care cer ajutor este mai mare la orele pranzului. As recomanda celor care se stiu cu probleme medicale, in masura in care este posibil, sa evite deplasarea in acest interval de timp.”

Alice Florea, asistent medical, Medicina scolara: ”Consider ca existenta containerelor este foarte utila si recomand oamenilor sa apeleze la noi, chiar daca simt doar un mic disconfort din cauza caldurii. Suntem aici pentru a-i ajuta, chiar daca au nevoie doar de cateva minute de odihna la racoare, un pahar de apa sau sa-si ia tensiunea.”

Zonele unde gasiti containerele de canicula sunt: Piata Romana - rond ASE, Gara de Nord, Piata Victoriei - Muzeul Antipa, Piata Romana – metrou, Parcul Herastrau, sos. stefan cel Mare colt cu Str. Barbu Vacarescu, Piata Iancului, Magazin Bucur Obor, Piata Universitatii - Spitalul Coltea, Piata Universitatii – Arhitectura, Piata Roma - Str. Gabroveni, Piata Muncii, Piata Unirii - Magazin Unirea, Dristor – metrou, Str. 11 Iunie colt cu Bld. Regina Maria, Parcul Carol, Piata Unirii - Bld. Regina Maria (tramvai 32), Parcul Cismigiu, Eroilor, Grozavesti - Carrefour Orhideea.

Sursa: Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti


Email

Citeste si despre:

Contractul cadru 2008

PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009

Noutatile verii la BABY EXPO! Cea mai mare sarbatoare a Gravidelor si a Bebelusilor din Romania

Metodologia privind trimiterea copiilor care beneficiaza de o masura de protectie speciala la tratament medical in strainatate

Nevoia de a iubi si de a fi iubit

Vesti bune pentru cei care sufera de LUPUS

Depresia – cauze, simptome, tratament

Da volum vocii tale cu gama Otosan!

Infiintarea, organizarea si functionarea Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar

Metodologie pentru desfasurarea concursului de rezidentiat, sesiunea 9 noiembrie 2008

Acordarea gratuita de lapte praf copiilor cu varste intre 0-12 luni

Un nou agent terapeutic biologic mai eficient decat etanercept in tratamentul psorizisului in placi

Ulcerele venoase