1.767 de noi cazuri de COVID-19. Aproape 500 de bolnavi internati la Terapie Intensiva

Publicat: 23 Septembrie 2020 | Actualizat: 23 Septembrie 2020

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Alte 1.767 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate in ultimele 24 de ore in Romania, din 24.544 teste. Bilantul a atins 116.415, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategica.


Peste 300 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate in Capitala, respectiv 301. Urmeaza judetele Brasov - 97, Iasi - 93 si Cluj, cu 83 de imbolnaviri raportate in ultimele 24 de ore. Judetul cu cele mai putine noi imbolnaviri este Ialomita, care a inregistrat o singura imbolnavire.


De asemenea, au fost raportate 47 de decese (35 barbati si 12 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Sibiu, Suceava, Tulcea, Valcea si Municipiul Bucuresti.

Dintre acestea, 2 decese au fost inregistrate la categoria de varsta 20-29 de ani, 3 decese la categoria de varsta 40-49 de ani, 5 decese la categoria 50-59 de ani, 10 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 16 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 11 decese la categoria de peste 80 de ani. 45 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbiditati, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbiditati pana in prezent.

In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.061. Dintre acestea, 498 sunt internate la ATI.

La nivel mondial, numarul cazurilor de SARS-COV-2 a depasit pragul de 2 milioane, cel mai mare bilant de acest fel de la inceputul epidemiei de coronavirus. Cu toate acestea, a fost consemnata si o scadere cu 10% a numarului de decese raportate!


Email

Mentine elasticitatatea, hidratarea si tonicitatea pieliiMentine elasticitatatea, hidratarea si tonicitatea pielii

5 manageri de top din Romania iesiti din tipare5 manageri de top din Romania iesiti din tipare

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Examinarea PET/CT - O noua speranta in investigatia bolilor oncologice

La fiecare doua minute, in lume, o femeie moare de cancer de col uterin

Semne timpurii ale cancerului

Varicela

Hemoroizi

Inflamatia din corp iti poate pune in pericol sanatatea!

Cum protejam ochii de lumina albastra a ecranelor

Astragalus pentru intarirea imunitatii si alte beneficii

Prematurul - o fiinta extrem de fragila

Tetanosul - informatii generale

Sevrajul alcoolic

Boli care te pot ucide in 24 de ore

Cum se transmite virusul COVID-19?