Implanturile de gambe, un nou trend in chirurgia estetica – 1 din 10 femei opteaza pentru o astfel de interventie

Actualizat: 28 Mai 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Picioarele sunt cele mai admirate parti ale corpului unei femei. Nu putine sunt vedetele de peste hotare care si-au asigurat, pe sume foarte mari de bani, aceasta parte a corpului. Chiar daca Mama Natura nu a fost foarte darnica cu tine din acest punct de vedere, nu trebuie sa te ingrijorezi, totul se poate rezolva printr-o simpla interventie chirurgicala.

Chirurgul estetician Calin Dobos se numara printre putinii chirurgi esteticieni din Romania care efectueaza operatii la nivelul gambelor, atat in scopul subtierii liniei piciorului cat si in ceea ce priveste rotunjirea gambei.

Comparativ cu alte parti ale corpului, nu atat de vizibile, gambele sunt frecvent expuse privirii celorlalti, mai ales in sezonul cald. Dorinta de a avea picioare cat mai atragatoare le indeamna pe femei, si nu numai, sa caute perfectiunea.

Daca sunt prea groase, lipoaspiratia le poate modela spre subtiere, dar mai interesant este atunci cand linia lor este dreapta sau sunt prea departate una de cealalta ("picioare cracanate") si trebuie sa le fie conturata forma. Retusarea formei gambelor se poate realiza fie prin implant, fie prin injectari de grasime proprie sau substante cum ar fi acidul hialuronic.

"Implantul de gambe consider ca e una dintre cele mai de durata si multumitoare interventii chirurgicale de natura estetica. Daca acum 5 ani, de exemplu, numarul de operatii de acest fel era de 2 pe an, acum una din zece femei care intra in cabinetul meu isi doreste o remodelare a gambelor cu implant.", a declarat chirurgul estetician Calin Dobos.

Cum sa ai picioarele perfecte?

Forma implanturilor de gamba este una alungita, ca o tigara de foi (trabuc) iar suprafata lor este neteda, comparativ cu cele de la sani care se recomanda sa fie texturate, pentru a reduce riscul de deplasare.

In cazul implanturilor de gambe, tocmai datorita formei specifice, riscul de sucire/invartire este zero. Acestea au invelisul din silicon si contin silicon sub forma de gel coeziv.

"Dimensiunea implanturilor poate sa difere in functie de situatia clinica. Acestea se pot aplica peste muschi sau sub muschi. Incizia se face in spatele genunchiului, in timp devenind aproape invizibila. Operatia este una nesangeranda, interventia realizandu-se cu radioplasma ELLMAN, ceea ce ce asigura o vindecare mai rapida. Folosind aceste tehnici, implanturile sunt protejate de tesutul subcutanat sau de fibrele musculare, producand un aspect natural, comfortabil si un rezultat placut. Implanturile pe care le folosesc sunt cele mai bune implanturi, fiind produse in Germania.", a adaugat chirurgul estetician.

Dupa operatie se aplica un pansament – corset de mentinere, ce exercita o usoara presiune asupra gambelor, pentru a le ajuta sa se contureze. Este indicat ca in prima luna sa se evite incaltamintea cu toc si practicarea sportului.

In primele zile de la operatie pot aparea usoare edeme ale gambelor si gleznelor, ce pot fi tratate cu calmante obisnuite, insa treptat in mai putin de doua saptamani disconfortul dispare. Dusul obisnuit se poate face la 3-4 zile dupa interventie. Activitatea normala (mersul la birou, condusul masinii) se poate relua dupa 7-10 zile, iar sportul dupa 6-8 saptamani.

De ce implant si nu injectare cu grasime proprie sau acid hialuronic?

Injectarea de grasime proprie, presupune mai intai recoltarea de pe alte zone ale corpului, unde aceasta exista in exces, apoi prepararea cu solutii speciale si centrifugarea in aparat, pentru ca la final sa urmeze injectarea. Din grasimea injectata in gambe, 50% se absoarbe in maxim doi ani. Desigur ca exista variatii ale acestor cifre de la un pacient la altul.

O alta substanta care a primit aprobarea in 2008 de injectare pe toata suprafata corpului este acidul hialuronic. Problema care intervine aici este aceea ca pentru o conturare de gambe, pretul pote fi egal cu cel al implanturilor, iar intr-un an se resoarbe jumatate!

Acestea fiind spuse, implanturile raman singura solutie acceptata ca fiind de cea mai lunga durata si eficienta. Desi este o operatie mai rara ca cea de sani si putin mai dureroasa, rezultatele sunt mult mai stabile.

Zona anatomica in care se pun implanturile de gamba nu creeaza presiune pe ele, forma alungita impiedica rotatia, riscul deplasarii implantului - o data vindecata zona operatia - este mult mai mic, contractia capsulara extrem de rara si toate astea impreuna fac sa nu fie necesara schimbarea lor decat exceptional, deci vorbim aici si de un cost effective.

Pretul unei interventii de implant de gambe este de 2000 de euro, implanturile folosite fiind de cea mai buna calitate.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Pasi importanti si eficienti in gestionarea durerilor Esti un bun candidat pentru chirurgia plastica? Chirurgia plastica intre mit si adevar Avantajele si riscurile chirurgiei plastice si reconstructive Ce presupune chirurgia oro-dentara? Chirurgia reconstructiva Operatiile plastice dupa slabirea drastica in greutate Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Chirurgul plastician despre vedete si operatii estetice Chirurgia estetica si procedurile cosmetice Aspiratoare chirurgicale: Un dispozitiv foarte important. Utilizari, Functionare si Beneficii Cat de periculos este plasticul pentru sanatatea noastra? Pasi de urmat dupa o interventie chirurgicala Lipomatoza: cand apelam la chirurgie? Ce trebuie sa stiti despre operatiile estetice
Cere sfatul medicului ×