Chirurgia reconstructiva

Publicat: 31 Ianuarie 2008 | Actualizat: 25 August 2020
Autor: SfatulMedicului

Informatii medicale


Traumatismele, bolile, semnele din nastere sau interventii chirurgicale ca mastectomia, toate pot lasa corpul desfigurat. Aceste probleme pot fi corectate prin chirurgia reconstructiva.

Remodelarea sau reducerea sanilor, chirurgia mainii sau piciorului, ingrijirea plagilor arse, reatasarea fragmentelor detasate din extremitati si corectiile faciale ca buza despicata, sunt numai cateva exemple. Chirurgia reconstructiva poate corecta orice leziune a corpului.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Procedura

Exista mai multe metode chirurgicale pentru a atinge rezultatele dorite. Medicul chirurg te va ajuta sa analizezi toate optiunile. Impreuna veti stabili care este cea mai buna metoda care se potriveste.

Chirurgia reconstructiva este aplicata in cazul urmatoarelor:

- Remodelarea sau reducerea sanilor: in cazul femeilor care au suferit o operatie de mastectomie sau care au sani foarte mari; si barbatii pot urma o operatie de reducere a sanilor.
- Chirurgia mainilor si picioarelor: in cazul pacientilor cu tumori (canceroase sau necanceroase), degete palmate, degete supranumerare sau sindromul de tunel carpian.
- Ingrijirea ranilor: arsuri sau taieturi severe.
- Proceduri de microchirurgie sau grefe: pentru a inlocui portiuni traumatizate ale corpului, ca de exemplu un deget pierdut prin amputatie sau un membru pierdut datorita cancerului.
- Chirurgia fetei: pentru a corecta defecte anatomice ca “buza de iepure” (un defect din nastere), ca si afectari ale respiratiei, infectii sinusale sau sforaitul.

Efecte adverse frecvente

Acestea depind de procedura utilizata. Medicul curant poate furniza mai multe informatii despre efectele adverse care pot aparea in urma interventiei chirurgicale.

Complicatii

Exista intotdeauna un risc de infectie la nivelul locului inciziei. Alte complicatii depind de tipul procedurii.

Recuperare

Vindecarea dupa astfel de procedura dureaza cateva luni. Odata externat, pacientul se va recupera acasa. Este important respectarea sfaturilor medicului in ceea ce priveste prevenirea infectarii plagii postoperatorii.

Rezultate

Acestea sunt permanente. Pot fi afectate de modificarile normale produse de procesul de imbatranire, dar modificarile structurale de baza vor ramane intacte.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Centrul Medical Panduri
Tel: 0219901
Bucuresti, Clinica Panduri: Str. Ioan Athanasiu Nr.34 Clinica Arcul De Triumf:...
Email
Clinici
recomandate

Mentine elasticitatatea, hidratarea si tonicitatea pieliiMentine elasticitatatea, hidratarea si tonicitatea pielii

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Chirurgia leziunilor de ligament incrucisat anterior - recomandari de exercitii fizice

Chirurgia estetica si procedurile cosmetice

Laparoscopia – in chirurgia sterilitatii

Reconstructia mamara – riscuri si beneficii

Este eficienta stimularea sistemului imunitar?

Telemedicina a devenit oficiala si in Romania! Ce servicii medicale video pot fi acordate de la distanta

De ce este atat de importanta Vitamina D3 pentru organism?

Avantajele si riscurile chirurgiei plastice si reconstructive

Recuperarea medicala dupa o interventie chirurgicala

Repararea ranilor

Cancerul mamar la barbat

Remodelarea sanilor