Ridicarea feselor

Publicat: 31 Ianuarie 2008 | Actualizat: 02 Noiembrie 2012
Autor: SfatulMedicului

Aceasta procedura poate imbunatati forma si conturul feselor. Este o procedura chirurgicala care implica indepartarea tegumentului si grasimii in exces de la nivel fesier. Este utila in cazul persoanelor care au scazut sever in greutate sau care doresc pur si simplu sa arate bine.

Pacientii care doresc o interventie prin liposuctie sunt cei mai buni candidati pentru ridicarea feselor. Liposuctia efectuata singura poate lasa tegument in exces, care atarna si necesita ridicare. Medicii recomanda efectuarea ambelor procedurii in acelasi timp.

Procedura: inciziile sunt efectuate sub regiunea fesiera, unde nu sunt vizibile. Ulterior, medicul chirurg va indeparta tegumentul in exces si care atarna. Pentru imbunatatirea aspectului feselor, se poate efectua si liposuctia. Acestea nu necesita spitalizarea pacientului, procedurile dureaza de la doua la patru ore. Se va efectua anestezie generala.

Efecte adverse frecvente: efectele adverse includ durere, senzatie de amorteala, echimoze locale, toate dispar in cateva saptamani. Aspectul cicatricilor se imbunatateste in timp.

Complicatii: desi complicatiile sunt rare, ele includ sangerarea, infectia si colectii lichidiene persistente. Uneori mai sunt necesare interventii suplimentare pentru corectarea oricaror probleme ce pot aparea la nivelul locului inciziei, de exemplu daca pacientul sta pe incizie sau face miscari de intindere la acest nivel.

Recuperare: principalul obstacol in vindecare si recuperare il constituie faptul ca pacientul nu are voie sa se aseze pe incizie. De obicei pacientii trebuie sa se intinda pe burta in timpul primei saptamani dupa interventie, in functie de extinderea interventiei. Pe masura ce inciziile se vindeca, pacientul isi poate relua activitatea normala, incluzand si pozitia sezanda.
Recuperarea initiala dureaza aproximativ 10 zile, cu recuperare completa in patru pana la sase saptamani. Inciziile pot necesita pana la un an pana la vindecare si estompare.

Rezultate: acestea sunt de lunga durata daca pacientul urmeaza o dieta adecvata si efectueaza exercitii fizice regulat. Cu toate acestea, ca orice procedura de lifting, ar mai putea fi necesare proceduri suplimentare.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Dr Olimpiu Harceaga
Tel: 0745169946
Cluj-Napoca, Strada Câmpului 193
Centrul Medical Panduri
Tel: 0219901
Bucuresti, Clinica Panduri: Str. Ioan Athanasiu Nr.34 Clinica Arcul De Triumf:...
Email
Clinici
recomandate

Mentine natural, la cote optime, functia reproductivaMentine natural, la cote optime, functia reproductiva

Citeste si despre:

Colesterolul ridicat si sanatatea picioarelor: 10 semne de alarma

13 produse de care nu aveti nevoie

Sindromul Piriformis

Piciorul diabetic si probleme cutanate - complicatii ale diabetului

Protectie si regenerare hepatica direct din natura

Lupta impotriva cancerului – reteta din 6 plante din Padurea Amazoniana pe care localnicii le folosesc de mii de ani

Medicina functionala, sprijin eficient pentru pacientii oncologici

Efectele diabetului asupra organismului

Muschi vs Grasime

Cum putem invinge celulita?

Exercitiile fizice - beneficiu pentru organism si piele

Simptome ale afectiunilor mamare