Reducerea sanilor

Publicat: 31 Ianuarie 2008 | Actualizat: 02 Noiembrie 2012
Autor: SfatulMedicului

Foarte multe persoane au dureri sau alte probleme psihice datorita sanilor mariti. Atat in cazul barbatilor cat si al femeilor, interventia chirurgicala de reducere a sanilor poate fi o buna optiune.


Dar este foarte important de retinut: atunci cand discutam cu medicul curant, sa discutam deschis despre antecedentele medicale si parerea personala despre marimea sanilor. Acesta va ajuta medicul sa ia cea mai buna decizie in legatura cu interventia chirurgicala.

Procedura: in timpul interventei de reducere a sanilor, se va efectua o incizie la nivelul mamelonului, apoi in partea inferioara a sanului. Medicul chirurg va indeparta excesul de tegument, tesut si grasime si va efectua repozitionarea sanului astfel incat aspectul sa fie natural. Se va efectua un pansament, iar pacienta va purta un sutien de sustinere.

Efecte adverse frecvente: diferitele tipuri de interventii chirurgicale pot produce cicatrici de forme si marimi variate. Cu toate acestea, in prezent, nu exista nici o tehnica chirurgicala de reducere a sanilor care sa nu lase cicatrici.

Complicatii: in cazuri rare, pot aparea complicatii de tipul vindecare necorespunzatoare la nivelul locului inciziei. Vindecarea necorespunzatoare sau tardiva pot necesita efectuarea unor pansamente sterile pentru o perioada de timp. Pierderea tesutului poate aparea, fiind foarte grav in cazul in care apare la nivelul mamelonului. In cazuri rare poate aparea pierderea sensibilitatii. Alaptatul la san este posibil dupa interventia chirurgicala de reducere a sanilor, dar acest lucru poate varia de la o pacienta la alta.

Recuperarea: este necesar concediu medical pentru cel putin o saptamana. Unii pacienti necesita doua saptamani, dar fiecare situatie poate varia. In cazul persoanelor active, se interzice reluarea activitatii fizice pentru cel putin o luna dupa interventia chirurgicala.

Rezultate: majoritatea pacientelor sunt foarte multumiti de interventia chirurgicala.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Clinica Eliade
Tel: 0310051185
Bucuresti, Blvd. Mircea Eliade 36, Sector 1, Bucuresti
Centrul Medical Panduri
Tel: 0219901
Bucuresti, Clinica Panduri: Str. Ioan Athanasiu Nr.34 Clinica Arcul De Triumf:...
Email
Clinici
recomandate

Vitoral B complex spray oral - Puful tau de vitalitate! Combinatie complexa din grupul vitaminelor B cu actiune sinergica!Vitoral B complex spray oral - Puful tau de vitalitate! Combinatie complexa din grupul vitaminelor B cu actiune sinergica!

Citeste si despre:

8 lucruri banale care pot cauza cancerul de san

Metode naturale de a reduce dimensiunea sanilor

Activitatea fizica creste sansele de prevenire a cancerului de san

Remodelarea sanilor

Ce trebuie sa stii despre toxiinfectia alimentara

Ai infectii urinare recurente? Afla care sunt solutiile naturale pentru tratament si preventie

Diareea estivala la copii – cauze si tratament

Remedii naturale pentru cancerul de san

Totul despre sanatatea sanilor

Autoexaminarea sanilor: o cale de a identifica cancerul de san

Prevenirea cancerului de san

Cancerul de san si sarcina