Cresterea temperaturii provoaca mai multe migrene decat poluarea - studiu

Publicat: 11 Martie 2009

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Temperaturile crescute si schimbarile presiunii atmosferice provoaca mai multe migrene si dureri de cap decat poluarea, potrivit unui studiu al medicilor de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston, informeaza Reuters.

In urma cercetarilor, echipa de medici a ajuns la concluzia ca la fiecare crestere a temperaturii cu cinci grade, creste si numarul durerilor de cap severe cu 8% fata de zilele in care vremea este mai rece.

Echipa a studiat peste 7.000 de barbati si femei diagnosticati cu cefalee sau migrena la camera de garda a spitalului Beth Israel Deaconess din Boston intre lunile mai 2000 si decembrie 2007. In plus, cercetatorii au folosit date meteorologice si legate de poluare pentru a analiza temperatura aerului, presiunea atmosferica, umiditatea si particulele de poluanti din atmosfera.

Studiul a comparat direct stare vremii si poluarea dinaintea vizitei la spital a unei persoane cu aceeasi factori masurati cu cateva zile mai devreme sau mai tarziu in aceeasi luna. Concluzia studiului a fost ca dintre toti factorii de mediu testati, temperatura ridicata a aerului a fost cel mai puternic asociata cu simptomele de durere de cap.

Rezultatele studiului sugereaza ca prognoza meteo ar putea ajuta oamenii sa isi pregateasca medicamentele pentru a indeparta durerile de cap inca de la primul simptom.

Sursa NewsIn


Email

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Nutrienti necesari dezvoltarii optimeNutrienti necesari dezvoltarii optime

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Lucruri neasteptate care au mai multi microbi decat ati crede

Migrena - mai mult decat o durere de cap

Arginina, mai mult decat un aminoacid cu proprietati anabolizante

8 sfaturi neobisnuite pentru a trai mai mult

Locuri comune in care se gasesc cei mai multi microbi

De ce este vitamina D3 atat de importanta pentru sanatate?

6 ingrediente naturale pentru imunitate

Vitamina C naturala si beneficiile sale pentru sanatatea copiilor

7 motive pentru care puteti sa consumati mai multe oua

'O inima sanatoasa iubeste mai mult' - program de sanatate si responsabilitate sociala

Cum sa iti dai seama daca transpiri mai mult decat este normal

Serotonina, mai mult decat un simplu stimulent al fericirii

Cum puteti sa ardeti mai multe grasimi?