Prevenirea atacului de cord sau a altor probleme ale inimii

Actualizat: 16 Iulie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate


Cercetatorii au descoperit faptul ca mecanismul care face inima fatului sa inceapa sa bata in uter, se reia inaintea unui atac de cord sau a altor probleme ale inimii adultului.
Cercetatorii americani sustin ca apar factori precum presiunea ridicata a sangelui si declanseaza sistemul care ar trebui sa fie inactiv.
S-a gasit o metoda de a patrunde in sistem si a opri acest mecanism, metoda care poata fi preluata in cazul unor noi tratamente pentru inima.
Se stie deja in lumea medicala, ca aproape in toate formele in care inima cedeaza, aceasta incepe sa dezvolte anumite reactii care apar doar la inima fatului, dar nu se stia de ce se intampla acest lucru.
Echipa de cercetatori de la Universitatea Scolii de Medicina din Pennsylvania a descoperit ca aceste reactii se datoreaza unei enzime numita HDAC, foarte importanta in dezvoltarea inimii fatului.
HDAC este un "comutator" ce regleaza felul in care ADN-ul este localizat in interiorul celulelor si cel in care grupuri mari de gene inrudite actioneaza.
In timpul dezvoltarii embrionului, HDAC regleaza dezvoltarea celulelor inimii viitorului bebelus.
Se pare ca, in cazul in care enzima respectiva isi incep din nou activitatea intr-o inima matura care este pe cale de a face un atac, celulele inimii se maresc deoarece inima nu isi poate regenera usor celulele. Aceasta marire a celulelor inimii, cunoscuta ca hipertrofie cardiaca, este precursorul multor cazuri de atac de cord sau cedare a inimii.
Inhiband actiunea acestor enzime in cazul testelor de laborator pe soareci adulti, mecanismul de reluare a procesului de marire a celulelor a putut fi prevenit.
Aceasta descoperire poate, deci, ajuta in viitor la tratarea bolilor de inima precum atacul de cord.


Citeste si despre:

6 semnale de alarma surprinzatoare pentru bolile de inima Complicatiile cronice ale diabetului insulino-dependent Complicatiile cronice ale diabetului zaharat non-insulino-dependent Durerea de inima – Cardiopatia ischemica: angina pectorala, infarctul miocardic De ce apar intepaturile in dreptul inimii Proprietati surprinzatoare ale mierii de albine asupra sanatatii Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Sindromul coronarian acut Infarctul miocardic si angina instabila Programul de reabilitare cardiaca Cardiomiopatia hipertrofica Diabetul si exercitiile fizice Boala arteriala periferica a membrelor inferioare Anticoagulante in fibrilatia atriala. Cand este indicat sa le iei?
Cere sfatul medicului ×