Mancarea grasa si cancerul de san

Publicat: 21 Martie 2007

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.


Conform unui studiu recent realizat de Institutul National de Cancer din Statele Unite, mancarea bogata in grasimi creste riscul de aparitie a cancerului de san la femeile care au ajuns la menopauza.
Studiul realizat de Institutul National de Cancer s-a bazat pe raspunsurile a 188.700 de femei si a dus la confirmarea unei legaturi intre mancarea grasa si cancerul de san.
Femeile participante la studiu aveau varste cuprinse intre 50 si 71 de ani. Intrebarile din cadrul studiului s-au referit atata la alimentele consumate, cat si la cantitatile si frecventa in care acestea sunt consumate. Participantele la studiu au fost monitorizate pe o perioada de 4 ani. Cele care au consumat mai multe grasimi au avut o incidenta de aparitie a cancerului de san cu 11% mai mare decat celelalte. Riscul a fost similar atat in cazul femeilor care au consumat grasimi saturate, precum si in cazul consumului de grasimi monosaturate sau polisaturate. Au fost luate bineinteles in considerare si cazurile de cancer de san din istoria familie, fumatul, greutatea sau consumul de alcool.
Pentru intelegerea deplina a influentei grasimilor asupra aparitiei cancerului de san este nevoie de mai multe cercetari. Insa cercetatorii sugereaza ca grasimile influenteaza aparitia cancerului de san prin stimularea producerii de hormoni. Importanta este nu numai cantitatea de grasimi consumate, ci si masa de grasime acumulata de organism.
Asadar, pe langa alte aspecte nesanatoase provocate de grasimi, si infuenta aspura aparitiei cancerului de san trebuie luata in considerare.


Email

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Energie in fiecare zitEnergie in fiecare zit

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia îr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia îr-un apartament

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului

Ce alimentatie sa adoptati pentru a preveni cancerul de colon

Pestele si fructele de mare

14 alimente care ne ajuta sa slabim

Alimentatia sanatoasa cand suntem bolnavi!

Cum ingrijim articulatiile in sezonul rece

Efectele negative ale unei dureri netratate la timp

Tiroida - un organ mic dar cu o responsabilitate uriasa

Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate

Obezitatea – cauze, afectiuni si tratament

Imbunatatirea vietii sexuale: alimente recomandate si interzise

Masa corporala ideala

Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei