Dieta bogata in grasimi creste riscurile de cancer de san

Publicat: 28 August 2007

dieta,grasimi,cancer,sanConform unui studiu publicat in "Journal of the National Cancer Institute" si realizat de cercetatorii de la "National Cancer Institute in Bethesda", o dieta bogata in grasimi creste riscul apatitiei cancerului de san.

Cercetatorii de la "National Institutes of Health-AARP Diet" au adunat date referitoare la obiceiurile alimentare de la un lot de 188.736 de femei aflate in perioada de premenopauza. Dupa aproximativ 5 ani cercetatorii au luat legatura cu femeile participante la studiu pentru a vedea cate au dezvoltat cancer de san in acest timp. Pe baza datelor colectate in urma chestionarelor referitoare la obiceiurile alimentare, cercetatorii au concluzionat ca femeile care obtineau mai mult de 40% din consumul caloric din mancaruri bogate in grasimi au cu pana la 15% mai multe sanse de a dezvolta cancer de san. De asemenea, cercetatorii au detectat o asociere directa intre consumul de grasimi si riscul de a dezvolta cancer de san. Sansele raman ridicate indiferent daca acest consum a venit din grasimi saturate, monosaturate sau polisaturate. Nu s-au inregistrat diferente in procentul de risc la femeile care urmau un tratament hormonal la inceputul studiului, dar urmeaza sa fie supus cercetarilor amanuntite si acest aspect.


Email

Vitoral M Junior spray oral - Puful de bine al copilului tau! Sustine functionarea normala a sistemului imunitar si metabolismul energetic!Vitoral M Junior spray oral - Puful de bine al copilului tau! Sustine functionarea normala a sistemului imunitar si metabolismul energetic!

Citeste si despre:

Prevenirea cancerului de san

Riscurile asociate unui consum excesiv de proteine

Cancerul pancreatic

Cancerul mamar

Cancerul de colon - informatii generale

Ce trebuie sa stii despre toxiinfectia alimentara

Ai infectii urinare recurente? Afla care sunt solutiile naturale pentru tratament si preventie

Diareea estivala la copii – cauze si tratament

Cancerul endometrial

Dieta si bolile cardiovasculare

Cancerul de colon

Vitamina D - beneficii si riscuri

Alimentatia sanatoasa cand suntem bolnavi!