La Arad va fi construit un centru de radioterapie pentru bolnavii de cancer

Publicat: 09 Septembrie 2008

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Ministerul Sanatatii va construi la Arad, pana in 2011, un centru de radioterapie pentru bolnavii de cancer, lucrarile urmand sa inceapa anul viitor, transmite corespondentul NewsIn.

Conform unei informari a ministerului, Comisia Consultativa de Oncologie a intocmit un Plan de investitii etapizat, cu esalonarea investitiilor pe o perioada de trei ani, intre 2009 si 2011, care a devenit o componenta importanta a Planului national de lupta impotriva cancerului. "Pe baza rezultatelor acestei investigatii s-a stabilit necesarul de echipamente de radioterapie, echipamente conexe si amenajarile necesare pentru functionarea centrului de radioterapie“, se arata in informarea ministerului Sanatatii.

In evidentele medicilor oncologi din Arad sunt 11.000 de persoane, iar anual alte 1.700 de persoane sunt diagnosticate cu cancer. Din cauza acestei boli, in fiecare an mor in judetul Arad aproximativ 1.500 de oameni.

Cladirea in care functioneaza Sectia de Oncologie din cadrul Spitalului municipal Arad are numai 45 de locuri, fiind veche si neincapatoare pentru solicitarile celor bolnavi, care sunt nevoiti sa astepte ingrijirile doctorilor in functie de programari. "Numarul de paturi poate fi modificat numai prin ordin al ministrului Sanatatii. Specificul terapiei pentru pacientii cu cancer il reprezinta curele repetitive de citostatice, pe baza de programare, asa ca singura posibilitate o reprezinta dezvoltarea serviciilor de tip spitalizare de zi“, se mai arata in informarea Ministerului Sanatatii.

In ultimii ani, mai multi bolnavi de cancer din Arad au ales sa se trateze la unitati medicale din alte judete.

Sursa NewsIn


Email

Energie in fiecare zitEnergie in fiecare zit

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Mituri despre cancer

Clinica Nera, primul centru de ingrijire oncologica din Romania

Inlife.at: solutii medicale la Viena

Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin

Fitoterapia stiintifica in terapiile complementare antitumorale

Ce trebuie sa stii despre ulcerul venos si care sunt pasii de urmat in ingrijirea acestuia

Tamaia suprima inflamatia la nivelul articulatiilor

Beneficiile cremelor anticelulitice

Noutatile verii la BABY EXPO! Cea mai mare sarbatoare a Gravidelor si a Bebelusilor din Romania

Contractul cadru 2008

PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009

Program national de asistenta medicala, psihologica si sociala a consumatorilor de droguri - 2009-2012

Contract cadru 2009