Celulele canceroase se raspandesc mult mai rapid decat se credea - studiu

Publicat: 01 Septembrie 2008

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Celulele canceroase se raspandesc in corp mult mai rapid decat se credea, potrivit unui studiu al Centrului Memorial Sloan-Kettering Cancer din New York.

Specialistii credeau, pana de curand, ca boala se raspandeste in corp dupa ce ajunge intr-un stadiu avansat si ca celulele canceroase sunt inactive pana cand trec printr-o serie de modificari genetice care le fac mai agresive.

Ultimele teste, efectuate pe soareci, arata ca metastaza poate aparea din celule aparent "normale", care se raspandesc si raman inactive in corp pana cand sunt "pornite". Asemenea celule au inaintat prin sangele soarecilor pana in plamani si au supravietuit acolo timp de 16 saptamani, fara a se activa vreo gena a cancerului. Celulele au inceput sa creasca agresiv in plamani abia dupa ce celulele canceroase "oncogene" au fost activate.

Rezultatele studiului explica de ce, in cazul pacientelor care au suferit de cancer la san, boala revine deseori dupa un tratament.

Sursa NewsIn


Email

6 suplimente de ajutor pentru organism6 suplimente de ajutor pentru organism

Citeste si despre:

Cele mai consumate alimente cancerigene

Cele mai frecvente afectiuni genitale si varsta la care acestea apar

Beneficii pentru sanatatea pielii, parului si a unghiilor prin formule inovatoare

Importanta Vitaminei C pentru organism

Ingrijeste-ti ficatul in mod natural

Limfomul Hodgkin in timpul sarcinii

Psoriazisul - cauze, simptome, tratament

Corpul tau: tot ce nu stii despre el!