Rolul florei intestinale in sanatatea organismului nostru

Publicat: 13 Decembrie 2010 | Actualizat: 15 Octombrie 2018

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Traim intr-un ritm alert: mese pe fuga, chips-uri, fast food-uri, cafea si sucuri acidulate plus o gramada de stres in fiecare zi. Toate acestea afecteaza in mod direct sanatatea organismului nostru si mai ales echilibrul florei intestinale.
Flora intestinala are un rol important in digestie si in imunitatea organismului fiind formata din stratul natural de bacterii "bune" aflat pe intestin. Participa la sinteza unor vitamine (complexul de B-uri, vitamina K) si mentine un mediu ostil instalarii bacteriilor patogene potential cauzatoare de boala.

Echilibrul acestei flore bacteriene intestinale este foarte sensibil. Numerosi factori pot perturba nivelul bacteriilor intestinale: medicamente precum antibioticele, anti-conceptionalele, unele boli digestive, stresul. Flora intestinala are nevoie de sase luni pentru a se reface dupa un tratament de o saptamana cu antibiotice. Probioticele pot corecta aceste dezechilibre ale florei intestinale, iar beneficiile lor nu se opresc aici. Probioticele sunt culturi vii de bacterii asemanatoare celor care traiesc in colon si care sunt folosite drept suplimente alimentare datorita efectelor benefice pe care le au asupra organismului.

Biotics este un medicament probiotic, care nu doar trateaza, ci si previne afectiunile florei intestinale. Datorita continutului in Lactobacillus acidophilus si Bifidobacterium bifidum, Biotics asigura un tranzit intestinal normal si imbunatateste starea generala a organismului. In plus, Biotics Baby poate fi folosit inca din primele luni de viata ale bebelusului, pentru a asigura popularea tubului digestiv cu flora bacteriana echilibrata si pentru a preveni problemele de tranzit intestinal frecvente la aceasta varsta.

Pentru mai multe informatii accesati www.biotics.ro


Email
Clinici
recomandate

6 suplimente de ajutor pentru organism6 suplimente de ajutor pentru organism

Citeste si despre:

Importanta florei intestinale pentru sanatatea organismului tau

Iarna si sanatatea sistemului digestiv

Probiotice pentru sanatatea digestiei

Sa avem grija de celule! Sa avem grija de corpul nostru!

Beneficii pentru sanatatea pielii, parului si a unghiilor prin formule inovatoare

Cum sa fii mai productiv cand lucrezi de acasa

Cum putem recunoaste corect stadiul unei escare?

Digestia pe timpul iernii

Sustine in mod natural imunitatea copilului tau!

OptiBac - probiotice adaptate nevoilor tale

Stiai ca exista si 'bacterii prietenoase'?

Problemele colonului