Barbatii sunt mai predispusi la boli de inima decat femeile, din cauza hormonilor sexuali - studiu

Publicat: 03 Septembrie 2008

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Barbatii sunt mai predispusi la boli de inima decat femeile, iar cauza este reprezentata de hormonii sexuali, conform unui studiu al Universitatii Leicester.

Cercetatorii britanici au realizat studiul pe un esantion de 933 de barbati, aparent sanatosi, cu o medie de varsta de 19 ani. A fost cautat, astfel, modul in care hormonii sexuali (estradiol, estron, testosteron si androstenedion) interactioneaza cu cei trei factori majori ai bolilor de inima, respectiv colesterolul, presiunea sangelui si greutatea.

Potrivit rezultatelor studiului, doi dintre hormonii sexuali masculini (estradiol si estron, numiti impreuna estrogeni) sunt legati de nivelurile crescute de colesterol negativ si scad colesterolul pozitiv la barbati. Aceste rezultate sugereaza ca anumiti hormoni sexuali pot reprezenta importanti factori de risc la barbati, chiar inainte ca acestia sa prezinte simptome de tromboza cardiovasculara sau de atac cerebral.

Sursa NewsIn


Email

Mentine starea de sanatate si creste calitatea vietiiMentine starea de sanatate si creste calitatea vietii

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Metode pentru imbunatatirea relatiilor sexuale - alimentatie sanatoasa, exercitii fizice, relaxare si somn suficient

Zincul - aliatul tau in lupta cu raceala si gripa

Ce trebuie sa stii despre ulcerul venos si care sunt pasii de urmat in ingrijirea acestuia

Stresul si efectele sale asupra sanatatii

Cum sa imbatranim sanatos

Hipertensiunea - Valori crescute ale presiunii arteriale