Anticoagulantele orale nu sunt indicate in boala aterosclerotica ocluziva periferica

Publicat: 03 Octombrie 2007

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

anticoagulante,aterosclerotica,ocluziva,perifericaIn ciuda lipsei unor dovezi concludente privind beneficiul administrarii de anticoagulante orale in boala aterosclerotica ocluziva periferica (BAOP), medicatia respectiva continua sa fie frecvent prescrisa. Un studiu recent (WAVE), a inclus un lot de 2161 de persoane cu BAOP care a fost impartit la intamplare in doua grupuri, unul care sa primeasca tratament combinat antiagregant plus anticoagulant oral (valoarea INR fiind mentinuta intre 2 si 3) iar celalalt grup a primit tratament antiagregant plachetar simplu. Pacientii au fost urmariti timp de 35 de luni.

Obiectivele primare ale studiului au fost: 1 – infarct miocardic, accident vascular cerebral, deces cardiovascular si 2 – infarct miocardic, accident vascular cerebral, ischemie periferica severa, deces cardiovascular.
Nu s-au inregistrat diferente semnificative statistic intre cele doua loturi privind nici unul dintre obiectivele principale urmarite. Cu toate acestea, incidenta hemoragiilor cu potential letal a fost de 3,41 ori mai mare in cazul tratamentului combinat fata de monoterapia antiagreganta.

In concluzie, tratamentul anticoagulant oral in asociere cu terapia antiagreganta plachetara este contraindicata in BPAO.


Email

Extracte naturale  pentru infectiile tractului urinarExtracte naturale pentru infectiile tractului urinar

Citeste si despre:

Cand sunt indicate spalaturile auriculare?

Arteriopatia periferica cronica a membrelor inferioare (APC) – o boala aterosclerotica

Cand sunt indicate grefele osoase?

Fibrele sunt utile in tratamentul afectiunilor intestinale

Boli determinate de cariile netratate la timp

Un nou mod de a elibera intestinul

Cum iti afecteaza viata o imunitate scazuta?

Cum se manifesta infectiile cu paraziti intestinali?

Probleme ale cavitatii bucale

Terapia cu agenti chelatori

Ingrijirea pacientului cu Alzheimer

Polineuropatia senzitiv - motorie

Consumul de nuci inlatura depresia