Episcopia Aradului deruleaza un program de consiliere pre si post avort la Spitalul Matern

Publicat: 19 Februarie 2009

Episcopia Aradului a initiat un program de consiliere pre si post avort in Spitalul de Obstetrica si Ginecologie „Salvator Vuia“ din Arad, ca urmare a cresterii numarului de avorturi in tara, transmite corespondentul NewsIn.

Preotul Mircea Bupte, consilier social in cadrul Episcopiei Aradului, a precizat, miercuri, ca programul se deruleaza prin Sectorul social filantropic al Episcopiei si va oferi servicii specializate tuturor tinerelor aflate in pragul savarsirii unui avort. „Am ajuns la o intelegere cu conducerea spitalului, ca ei sa ne anunte cand au cazuri de tinere aflate in pragul savarsirii unui avort. Programul a fost initiat ca urmare a cresterii alarmante a numarului de avorturi in tara noastra. Consilierea va fi asigurata de un preot randuit la Spitalul Matern, un asistent social si cinci voluntari, care sunt studenti la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Arad“, a declarat preotul Mircea Bupte.

Personalul Sectorului social filantropic va oferi servicii specializate tuturor tinerelor aflate in pragul savarsirii unui avort, informatii cu privire la alternative ale avortului, plasament sau adoptie, prezentarea riscurilor unui avort, a traumei post avort, precum si ajutoare materiale si/sau financiare.

Consilierul social din cadrul Episcopiei Arad a mai mentionat ca serviciile se vor extinde si in privinta consilierii post avort, oferite atat in incinta Spitalului Matern din Arad, cat si la Centrul Social „Sfintii Cosma si Damian“ al Episcopiei. „La Centrul Social sunt cabinete medicale care ofera asistenta medicala gratuita, iar prin intermediul acestora vom monitoriza tinerele dupa externarea din spital“, a mai spus Mircea Bupte.

Conducerea Spitalului de Obstetrica si Ginecologie „Salvator Vuia“ din Arad a precizat ca in cursul anului 2008, la aceasta unitate spitaliceasca au fost efectuate aproximativ 1.500 de avorturi. La acest numar se adauga avorturile efectuate la cabinetele medicale private din judet.

De asemenea, la Spitalul Matern din Arad au fost inregistrate, in 2008, 3.500 de nasteri, dintre care 280 au fost consemnate in randul minorelor.

Sursa NewsIn


Email

Ce trebuie sa stim despre hepatoprotectoarele naturaleCe trebuie sa stim despre hepatoprotectoarele naturale

Citeste si despre:

Program national de asistenta medicala, psihologica si sociala a consumatorilor de droguri - 2009-2012

Program de interes national de prevenire a consumului de tutun, alcool si droguri - 2009-2012

6 motive pentru care raceala persista

Cele 20 greseli pe care le fac persoanele care abia incep exercitii de fitness

Depresia la copil si adolescent

Rezolutia pe 2020 - simte-te bine in pielea ta!

Probiotice pentru o digestie usoara de Sarbatori

Nutraceuticele, suplimentele pentru frumusete

Hepatita alcoolica

PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009

Contract cadru 2009

Tehnologie de ultima generatie pentru tratarea cataractei la spitalul de oftalmologie WestEye Hospital

Masa corporala ideala