Inalbitorii si deodorantele de camera, pot provoca astm copiilor?

Publicat: 13 Martie 2008

A fost descoperita o legatura intre produsele chimice, folosite in fiecare casa pentru curatat si dezinfectat (inalbitor si deodorant de camera) si problemele respiratorii ale noi nascutilor. Astfel, viitoarele mame care folosesc in timpul sarcinii sau imediat dupa nastere produse de curatat, risca sa nasca un copil cu astm sau insuficienta respiratorie, de diverse grade. Femeile incluse in studiu, au completat un formular cu intrebari legate de eventuale probleme de sanatate, stil de viata, de asemenea au trebuit sa spuna daca au folosit in timpul sarcinii produse chimice de curatat (le-au fost indicate 15 marci de astfel de produse).
Studiul efectuat are insa limitarile lui, deoarece se cunosc multe alte cauze sau factori declansatori ai astmului, din care amintim doar cateva:
- factori ereditari;
- factori de mediu;
- fumatul;
- alergiile la animale;
- polenul, praful;
- diverse medicamente, infectiile;
- emotiile sau frigul.
Concluziile acestui raport nu au rolul de a ingrijora viitorii parinti, acestia nefiind in nici un fel vinovati daca copilul lor se imbolnaveste de astm.
Se recomanda ca produsele chimice pentru curatenie, sa fie folosite in camere bine aerisite. De asemenea, pe cat posibil viitoarele mamici ar putea sa evite contactul direct cu astfel de produse.
Mecanismul prin care produsele chimice, favorizeaza aparitia astmului sau a unei insuficiente respiratorii nu este pe deplin edificat, ceea ce necesita noi studii asupra fenomenului.


Email

Vitoral D spray oral - Puful tau de soare! Nanotehnologie inovativa in absorbtia vitaminei D!Vitoral D spray oral - Puful tau de soare! Nanotehnologie inovativa in absorbtia vitaminei D!

Candidoza vaginala nu ar trebui sa iti stea in cale. Ce trebuie sa stii despre afectiune.Candidoza vaginala nu ar trebui sa iti stea in cale. Ce trebuie sa stii despre afectiune.

Citeste si despre:

Alimente care pot provoca diaree sau indigestie

Alergia si poluantii de mediu pot provoca afectiuni respiratorii

Alimentele care va pot provoca migrene

Stresul si stilul de viata nesanatos pot provoca ulcer?

Mit sau adevar: Lucruri si alimente care pot provoca cancer!

Suferi de candidoza? Afla cum te poti trata. Despre tratamente clasice, moderne si noi dezvoltari in domeniu

Deficitul de Vitamina D si impactul asupra organismului!

Solutia naturala pentru vaccinare eficienta si sigura

Cauze banale care pot provoca imbatranirea prematura

Ai grija la alune! Pot provoca alergii severe

Deficiente nutritionale care pot provoca depresie si anxietate

Produse des folosite care te pot imbatrani

Inundatiile: afectiuni provocate