Astmul bronsic - tratamente naturiste cu efecte rapide

Actualizat: 20 Octombrie 2016
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Astmul bronsic este o afectiune care apare atunci cand bronhiile se contracta cand aerul intra in plamani.

Ca reactie apare tusea cu expectoratie, senzatia de sufocare si spasme ale musculaturii din bronhiole.

Acestea se numesc crize astmatice si pot aparea de cateva ori pe zi.

Cand crizele de sufocare se prelungesc sau se repeta la intervale scurte, apar transpiratii reci, cianoza din lipsa de aer, tahicardie, anxietate si chiar deces, prin insuficienta respiratorie sau cardiaca.

Astmul este declansat in general de clima, in special de ceata, dar si de unele substante sau materiale alergene, precum polen, praf, mucegai, fulgi, pene, peri de animale, insecte, fibre de bumbac si lana, pulberi etc.

Tratamente naturiste pentru astm:

Astmul se poate trata atat medicamentos, cat si prin remedii naturiste.

Printre cele mai populare se numara infuziile cu flori de musetel, soc, lumanarica, petale de trandafir sau de mac rosu, galbenele, lavanda, frunze (de podbal, patlagina), muguri (de mesteacan, plop negru si alun), herba (de cimbrisor, busuioc, rozmarin, isop, unguras, trei-frati-patati, scai-vanat) si fructe (de anason si fenicul).

Acestea se prepara sub forma de ceai din care se consuma doua sau trei cani pe zi. Ele au efecte antiseptice, antitusive, antispastice, antibiotice, antiinflamatoare si calmante.

De asemenea, se pot face decocturi din radacini de valeriana din 3 linguri de planta, care se fierb in apa si se beau cate 2-3 linguri pe zi.

Decoctul din fructe de fenicul are de asemenea efecte antibronsitice, expectorante si antiseptice. Acesta se prepara in 250 ml de lapte din doua linguri.

Usturoiul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru astm, si nu numai. Fierbe 25 de grame de usturoi in 200 ml de apa si lasa-l la infuzat 10 minute. Bea cate o cana in fiecare zi, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Semintele de in ajuta si ele la ameliorarea simptompelor astmului. Fierbe 125 g in 400 ml apa, adauga peste ele zeama de la trei lamai + 400 g miere si lasa-le la macerat 2-3 zile. Consuma cate o lingurita inainte de mese.

Vinul de sunatoare, hamei si hrean ras (30 g amestec macerat in 1 litru vin alb timp de 10 zile) este de asemenea un tratament rapid pentru astm. Bea 3 linguri pe zi.

Siropul din frunze de nuc si bulbi de ceapa rosie are si el efecte rapide pentru calmarea crizelor de astm.

Pe langa toate aceste tratamente de uz intern, exista si unele remedii externe. Printre acestea se numara inhalatiile cu musetel, tei, coada soricelului, seminte de marar sau uleiuri de salvie, pin, brad sau molid.

Compresele cu otet si apa fierbinte aplicate seara la culcare sunt de mare ajutor in crizele de astm.

Cataplasmele calde pe piept cu faina de mustar sau de in si pe spate cu terci de ridichi negre rase, plamanarica, patlagina, coada calului, galbenele, nalba si tataneasa, aplicate seara inainte de culcare, calmeaza si ele rapid crizele de astm si te linistesc.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Clinica Alegria
Tel: 0770508524
Bucuresti, Str. Turnu Magurele Nr. 240-242, Bloc 1, Sector 4
Dermavital - Biorezonanta Centru German
Tel: 0213224004
Bucuresti, BRANDUSELOR 6B ETAJ 2 Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031256, București...

Citeste si despre:

Prim ajutor in caz de astm bronsic Efectele nocive ale soarelui Sarcina, consumul de droguri si substante cu potential periculos Astmul bronsic, cea mai frecventa boala cronica la copiii din tarile industrializate Astmul bronsic si sarcina Astmul bronsic este agravat de fumat Astmul bronsic si alergiile - raspunsuri la intrebari frecvente Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Spirulina, o comoara pentru sanatate! Alergiile - Anafilaxia, rinita alergica, astmul bronsic, dermoalergiile, alergii medicamentoase, alimentare si alergii la veninul insectelor (simptome si tratament) Astmul bronsic la adolescenti si adulti Astmul bronsic la copii Astmul bronsic Factorii declansatori ai astmului bronsic Astmul bronsic, boala inflamatorie cronica a cailor aeriene Astmul bronsic - un dusman frecvent
Cere sfatul medicului ×