Insomnia poate indica probleme de anxietate

Publicat: 01 August 2007

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Conform unui studiu norvegian, insomnia cronica poate indica instalarea anxietatii sau chiar existenta unei depresii.

insomnie,agitatie,anxietate,probleme,depresieStudiul defineste insomnia cronica drept un sentiment subiectiv ca nu poti adormi sau nu poti dormi in marea majoritate a noptilor timp de cel putin o luna.

Cercetatorii norvegieni sustina ca oamenii care sufera de insomnie cronica ar trebui testati pentru a se determina daca sufera de anxietate sau chiar depresie.

Studiul a fost efectuat pe 25.000 de adulti. Participantii la studiul au completat un chestionar amanuntit care continea intrebari despre insomnia cronica, anxietate si depresie. Testul a fost repetat apoi dupa 11 ani.

Insmonia cronica nu a prezis dezvolatrea depresiei. In timpul completarii primului chestionar, persoanele care sufereau de insomnie cronica nu prezentau semne distincte ca vor suferi de depresie peste 11 ani (cand a fost completat pentru a doua oara acelasi chestionar). Dar asta nu inseamna ca insomnia si depresia nu sunt legate.

Persoanele care sufereau de insomnie cronica prezentau cele mai mari sanse de instalare a anxietatii sau depresiei.

Cercetatorii norvegieni care au efectuat acest studiu sustin ca o ameliorare a insmoniei cronice poate ajuta la prevenirea dezvoltarii anxietatii. Totusi aceasta este pentru moment doar o ipoteza deoarece acest aspect nu a fost testat.

Studiul nu demosntreaza ca insomina cauzeaza anxietatea si depresia, dar nici ca vindecarea insomniei trateaza depresia.


Email

Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Aspergillus fumigatus - poate duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Mentine starea de sanatate si creste calitatea vietiiMentine starea de sanatate si creste calitatea vietii

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia îr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia îr-un apartament

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Dieta anti-anxietate

Cum facem diferenta intre tulburarile ocazionale de somn si insomnie

Teste pentru probleme de erectie

Indicatiile anticonvulsivantelor in tratamentul durerii cronice de spate

Tulburarile de anxietate

Astragalus pentru intarirea imunitatii si alte beneficii

De ce este vitamina D3 atat de importanta pentru sanatate?

5 cauze ale ingrasarii pe fondul excesului de estrogen

Anxietate

Indicatiile levodopei in tratamentul bolii Parkinson

Ai probleme cu somnul?

Motivele din spatele insomniei copiilor

Anxietatea - cum iti afecteaza viata?