Grupele de sange se pot converti

Publicat: 03 Aprilie 2007

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

O lucrare aparuta in Nature Biotechnology, coordonata de cercetatori de la de Universitatea din Copenhaga, arata ca grupele de sange pot fi convertite in alte grupe.
Prin aceasta tehnica grupele A, B si AB pot fi convertite in grupa O negativ, grupa de sange care poate fi transfuzata altui pacient cu alta grupa fara sa apara probleme.
Aceasta realizare medicala sprijina sistemul de transfuzii, usurand accesul la transfuzii rapide, deoarece utilizarea unui sange incompatibil la o transfuzie poate chiar pune viata pacientului in pericol.
Celulele sangelui persoanelor cu grupele A si B contin una dintre doua molecule de zahar - cunoscute ca antigen - care pot declansa un raspuns al sistemului imunitar. Persoanele cu grupa de sange AB au ambele tipuri de molecule, pe cand cele cu grupa de sange O nu au nici una dintre acestea. Organismul uman produce anticorpi care sa lupte cu antigenii pe care organismului respectiv nu ii are.
Acest lucru inseamna ca grupele A, B si AB pot fi administrate pacientilor cu grupe de sange compatibil, pe cand sangele de grupa O - atata timp cat are RH negativ - poate fi administrat oricui.
Aceasta noua tehnica actioneaza utilizand enzime din anumite bacterii care indeparteaza moleculele zaharoase din celulele rosii ale sangelui. Dupa cercetarea a 2500 de fungi si bacterii, cercetatorii au descoperit doua bacterii - Elizabethkingia meningosepticum si Bacterioides fragilis - care contin potentiale enzime folositoare. Aceste enzime pot inlocui antigenii A si B din celule rosii ale sangelui.
Rezultate acestei cercetari sunt doar inceputul unei spectaculoase descoperiri care va ajuta foarte mult sistemul medical.


Email

Tratament natural in afectiunile aparatului urinarTratament natural in afectiunile aparatului urinar

Citeste si despre:

9 reguli pentru o inima sanatoasa

Steroizii anabolizanti

Fenilcetonuria (PKU)

Proteinele: tipuri, alimentatie si cantitatea necesara

Hipoglicemia

Cum iti afecteaza viata o imunitate scazuta?

Infectiile cu paraziti intestinali - mai comune decat am crede

Copilul tau a luat paduchi? Nu te panica, iata solutia!

Fibrilatia atriala - aritmie cardiaca

Alcoolul etilic

Legea privind dispozitivele medicale

Parkinson

Histerectomia