Sucul de mere tulbure este de patru ori mai sanatos comparativ cu cel limpede

Publicat: 19 Ianuarie 2007

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Jan Oszmianski, conducatorul echipei de cercetatori de la Universitatea din Wroclaw, Polonia, a declarat ca in urma unui studiu care a comparat diverse varietati de sucuri de mere (limpede si tulbure) s-a descoperit faptul ca sucul de mere tulbure are o concentratie de polifenoli de patru ori mai mare comparativ cu sucul limpede. Polifenolii se regasesc si in ciocolata neagra, vinul rosu si au proprietati anti-canceroase.

Faptul ca sucul tulbure este mai sanatos decat sucul limpede este un semnal foarte important dat producatorilor de sucuri, care sunt incurajati in acest fel sa produca in special acest tip de suc. Sucul tulbure are pe langa aceste beneficii in privinta sanatatii si un gust mai bun si o consistenta crescuta, lucru foarte important pentru consumatori.

Sucul limpede depaseste ca volum de vanzari sucul tulbure datorita faptului ca unii consumatori percep sucul tulbure ca pe un suc cu impuritati. Insa chiar procesul de limpezire a sucului indeparteaza componentele benefice pentru sanatate continute in pulpa fructului de mar. Producatorii tind sa prefere sucul limpede in detrimentul celui tulbure si din ratiuni comerciale, datorita termenului de garantie mai mare si a posibilitatilor de depozitare si pastrare in conditii obisnuite (fata de temperatura scazuta in cazul sucului tulbure) a sucului limpede.


Email

Citeste si despre:

Otetul de mere: remediu natural pentru o viata mai sanatoasa!

Este intr-adevar vinul mai sanatos decat berea?

De ce este micul dejun cea mai importanta masa a zilei

Cat de important este sa petreci cat mai mult timp alaturi de copilul tau?

Care este cea mai sanatoasa pozitie de somn?

Aspergillus fumigatus si Aspergillus niger – agentii patogeni care se regasesc peste tot si care pot duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Excelenta din interior catre exterior

Cum iti afecteaza viata o imunitate scazuta?

Ingrijirea picioarelor

Sclerodermia

Adevarul din spatele miturilor despre sanatate

Suplimentele de acid folic previn malformatiile congenitale

Megacolonul congenital (boala Hirschsprung)