Mananca sanatos: alege produsele cu indice glicemic scazut de la Econatura!

Publicat: 16 Septembrie 2011 | Actualizat: 16 Septembrie 2011

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Conceptul de indice glicemic, folosit in mod revolutionar de Michel Montignac, redefineste principiile dietei alimentare. Montignac a demonstrat ca alimentele cu IG (indice glicemic) scazut (legume, fructe proaspete) isi elibereaza treptat energia in organism, creand o senzatie prelungita de satietate.

In schimb, cele cu IG mare (painea alba, cartofii prajiti) produc energie de scurta durata, organismul simtind repede nevoia unei noi gustari. Controlul glicemiei nu inseamna doar scaderea in greutate, ci si diminuarea riscului de aparitie a unor boli precum diabetul sau afectiunile cardiovasculare.

Metoda Montignac este fructul multor ani de cercetare si testare si nu este o dieta in sensul traditional al cuvantului. In general, dietele limiteaza cantitatea de alimente consumate, lucru ce poate fi efectuat numai pe termen scurt. Metoda Montignac nu limiteaza cantitatea de alimente pe care o consumam ci este un mod echilibrat de a manca prin alegerea informatata din fiecare categorie de alimente: carbohidrati, grasimi si proteine.

In scopul de a permite oamenilor sa adopte obiceiurile alimentare sanatoase, Michel Montignac a dezvoltat o varietate de produse (BIO), iar aceasta familie de produse este acum disponibila si in Romania, prin intermediul www.Econatura.ro .


Categoriile de produse din gama Montignac sunt urmatoarele: gemuri de fructe, ciocolata, cereale, leguminoase, paste, faina, produse de panificatie si patiserie,fructoza cristalizata si preparate pe baza de legume.


Produsele din gama Nutrisslim, fabricate in Slovenia si aprobate Michael Montignac, sunt urmatoarele: Bio muesli ciocolata, Bio muesli activ, Bio muesli traditional, Bio muesli fructe & fibre, Fulgi crocanti (capsuni, zmeura, visine), Fulgi crocanti (mure, coacaze rosii), Fulgi bio super fibre si Fulgi bio crocanti (ciocolata, visine, nuca cocos).

Aceste produse sunt facute sa respecte urmatoarele criterii:

- Indice glicemic scazut sau foarte scazut.
- Fara adaos de zahar.
- Bogat in fibre naturale.
- Fara grasimi saturate si acizi grasi.
- Bogate in arome naturale.

Metoda Montignac nu este un panaceu pentru a pune capat tuturor relelor, dar este considerata in prezent cea mai promitatoare optiune in locul dietei conventionale (care practic nu a avut rezultate concrete).


Email

Tratament natural in afectiunile aparatului urinarTratament natural in afectiunile aparatului urinar

Citeste si despre:

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Johnson & Johnson produce un raspuns imunitar puternic. Studiu preliminar

Britanicii fac primele teste cu vaccinuri anti-COVID pe voluntari infectati intentionat cu SARS-COV-2

O aplicatie mobila afiseaza cate cazuri de COVID-19 sunt intr-o anumita zona a lumii

Johnson & Johnson incepe testele finale al vaccinului anti-COVID

1.767 de noi cazuri de COVID-19. Aproape 500 de bolnavi internati la Terapie Intensiva

Impactul stresului asupra bolilor neurodegenerative

Aspergillus fumigatus si Aspergillus niger – agentii patogeni care se regasesc peste tot si care pot duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19

Copilul tau a luat paduchi? Nu te panica, iata solutia!

1 din 7 voluntari care au primit vaccinul rusesc a prezentat efecte secundare

Gastrita: tipuri, cauze si tratament

Au fost actualizate definitiile de caz COVID-19! Ce inseamna acum ”contact direct”?

Adaptarea copiilor la reintoarcerea in scoala

Parasites – in lupta cu parazitii