Mananca sanatos: alege produsele cu indice glicemic scazut de la Econatura!

Publicat: 16 Septembrie 2011 | Actualizat: 16 Septembrie 2011

Conceptul de indice glicemic, folosit in mod revolutionar de Michel Montignac, redefineste principiile dietei alimentare. Montignac a demonstrat ca alimentele cu IG (indice glicemic) scazut (legume, fructe proaspete) isi elibereaza treptat energia in organism, creand o senzatie prelungita de satietate.

In schimb, cele cu IG mare (painea alba, cartofii prajiti) produc energie de scurta durata, organismul simtind repede nevoia unei noi gustari. Controlul glicemiei nu inseamna doar scaderea in greutate, ci si diminuarea riscului de aparitie a unor boli precum diabetul sau afectiunile cardiovasculare.

Metoda Montignac este fructul multor ani de cercetare si testare si nu este o dieta in sensul traditional al cuvantului. In general, dietele limiteaza cantitatea de alimente consumate, lucru ce poate fi efectuat numai pe termen scurt. Metoda Montignac nu limiteaza cantitatea de alimente pe care o consumam ci este un mod echilibrat de a manca prin alegerea informatata din fiecare categorie de alimente: carbohidrati, grasimi si proteine.

In scopul de a permite oamenilor sa adopte obiceiurile alimentare sanatoase, Michel Montignac a dezvoltat o varietate de produse (BIO), iar aceasta familie de produse este acum disponibila si in Romania, prin intermediul www.Econatura.ro .


Categoriile de produse din gama Montignac sunt urmatoarele: gemuri de fructe, ciocolata, cereale, leguminoase, paste, faina, produse de panificatie si patiserie,fructoza cristalizata si preparate pe baza de legume.


Produsele din gama Nutrisslim, fabricate in Slovenia si aprobate Michael Montignac, sunt urmatoarele: Bio muesli ciocolata, Bio muesli activ, Bio muesli traditional, Bio muesli fructe & fibre, Fulgi crocanti (capsuni, zmeura, visine), Fulgi crocanti (mure, coacaze rosii), Fulgi bio super fibre si Fulgi bio crocanti (ciocolata, visine, nuca cocos).

Aceste produse sunt facute sa respecte urmatoarele criterii:

- Indice glicemic scazut sau foarte scazut.
- Fara adaos de zahar.
- Bogat in fibre naturale.
- Fara grasimi saturate si acizi grasi.
- Bogate in arome naturale.

Metoda Montignac nu este un panaceu pentru a pune capat tuturor relelor, dar este considerata in prezent cea mai promitatoare optiune in locul dietei conventionale (care practic nu a avut rezultate concrete).


Email

Citeste si despre:

Glutamatul de sodiu utilizat ca adaos alimentar - un pericol pentru sanatate

Care este legatura dintre anxietate si pierderea apetitului alimentar?

Ce poate indica pierderea parului in cazul copiilor?

Produsele cu traditie, acum la blister

Obligativitatea purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS CoV-2 pe durata starii de alerta

Ai urmat un tratament medicamentos? Ficatul are urgent nevoie de protectie si regenerare!

Cum ingrijim o rana infectata?

Masuri de preventie luate de comunitatea oftalmologilor dn Romania. Vino la oftalmolog! Vezi clar ca e sigur!

Tipuri de tuse pe care nu trebuie sa le ignori

Sfaturi nutritionale pentru adulti in perioada Covid 19

Good Days Therapy se alatura luptei impotriva Covid-19 cu o donatie de 50.000 lei si produse pentru medici si pacienti

Mentinerea statusului optim al vitaminei D poate asigura protectie impotriva Covid-19?

Recomandari pentru sanatate gastro-intestinala cu ocazia Sarbatorilor Pascale