Dieta mediteraneana reduce riscul de boli cronice si deces prematur - studiu

Publicat: 17 Septembrie 2008

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Dieta mediteraneana reduce riscul decesului prematur si protejeaza organismul impotriva unor boli cronice majore precum cele de inima, cancerul, Parkinson si Alzheimer, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Florenta, publicat de presa americana de specialitate.

Dieta populatiei de la Marea Mediterana - bogata in ulei de masline, cereale, fructe, nuci, legume, peste si cu cantitati reduse de carne, lactate si alcool - este considerata, astfel, un veritabil model al unui stil de viata sanatos.

Potrivit cercetatorilor, persoanele care au ramas fidele dietei mediteraneene au avut imbunatatiri imortante ale starii de sanatate, incluzand o scadere cu 9 procente a mortalitatii generale, o reducere cu acelasi procent a mortalitatii cauzate de boli cardiovasculare, in timp ce incidenta bolilor Parkinson si Alzheimer a scazut cu 13%, iar riscul imbolnavirii de cancer - cu 6%.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, echipa de cercetatori italieni a comparat rezultatele din 12 studii internationale, efectuate pe un total de peste 1,5 milioane de participanti ale caror obiceiuri alimentare au fost urmarite pe perioade de la trei la 18 ani.

Sursa NewsIn


Email

Nutrienti necesari dezvoltarii optimeNutrienti necesari dezvoltarii optime

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Dieta mediteraneana ajuta la imbunatatirea memoriei

Dieta mediteraneana imbunatateste memoria si creste longevitatea

Dieta mediteraneana

Bolile cronice

Cum putem reduce riscul depresiei?

6 ingrediente naturale pentru imunitate

De ce este vitamina D3 atat de importanta pentru sanatate?

Astragalus pentru intarirea imunitatii si alte beneficii

Despre bolile cronice: interviu acordat SfatulMedicului.ro de catre Dna. Maria Vasilescu, General Manager Tarus Media

Aparatele auditive pot reduce riscul de dementa si depresie?

Sfaturi pentru reducerea riscului de atac de cord si accident vascular cerebral

Dieta pe baza de plante reduce riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip 2

Cum reduci riscul unui atac de cord sau al unui atac cerebral?