Ciocolata bate vinul si ceaiul cand este vorba de antioxidanti

Publicat: 10 Martie 2009 | Actualizat: 01 Octombrie 2018

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Cercetatorii de la Universitatea Cornell au descoperit ca o bautura celebra, mai ales in anotimpul rece, contine cantitati mai mari de antioxidanti decat vinul sau ceaiul si poate fi o alegere chiar mai sanatoasa.

Oamenii de stiinta au realizat un studiu care intareste dovezile existente asupra beneficiilor oferite de cacao, pe care o prezinta ca o alternativa sanatoasa, in cautarea unei diete bogate in antioxidanti – substante care combat cancerul, bolile de inima si batranetea, sustin cercetatorii.

„Desi stim ca antioxidantii sunt importanti pentru sanatate, nimeni nu cunoaste exact care este cantitatea zilnica necesara unei persoane” spune doctorul Chang Yong Lee, coordonatorul studiului. „Totusi, o cana-doua de ciocolata calda, din cand in cand, poate fi o modalitate delicioasa si sanatoasa ca sa beneficiem de antioxidanti in cantitati mai mari.”

Ca sa isi faca o idee exacta asupra continutului de antioxidanti din cele trei bauturi, cercetatorii le-au analizat in cantitati si conditii similare. Bauturile testate au inclus o cana de apa fierbinte cu doua linguri de pudra de cacao; o cana cu apa continand un plic de ceai verde; o cana cu ceai negru si un pahar cu vin rosu.

Analizele finale au aratat ca o portie de ciocolata calda avea cea mai mare concentratie de antioxidanti: aproape de doua ori mare decat vinul rosu, 2-3 ori mai mare decat ceaiul verde si de 4-5 ori mai puternica decat ceaiul negru.

Desi pudra de cacao poate fi savurata calda sau rece, varianta fierbinte elibereaza mai multi antioxidanti, sustin cercetatorii. De asemenea, pudra de cacao poate fi intalnita in diverse preparate cum ar fi prajituri, sosuri, lichioruri si batoane de ciocolata. Dar, daca trebuie sa alegem sursa de antioxidanti, cercetatorii ne sfatuiesc sa optam pentru o cana cu ciocolata. Un baton de 40 de grame contine 8 grame de grasimi saturate fata de doar 0,3 grame cat are o cana cu ciocolata calda, sustine doctorul Lee.


Sursa: www.fitclub.ro


Email

Suport in cresterea imunitatii- complex de 9 vitamineSuport in cresterea imunitatii- complex de 9 vitamine

Citeste si despre:

Britanicii fac primele teste cu vaccinuri anti-COVID pe voluntari infectati intentionat cu SARS-COV-2

O aplicatie mobila afiseaza cate cazuri de COVID-19 sunt intr-o anumita zona a lumii

Johnson & Johnson incepe testele finale al vaccinului anti-COVID

1.767 de noi cazuri de COVID-19. Aproape 500 de bolnavi internati la Terapie Intensiva

1 din 7 voluntari care au primit vaccinul rusesc a prezentat efecte secundare

Excelenta din interior catre exterior

Infectiile cu paraziti intestinali - mai comune decat am crede

Sanatatea articulatiilor cu remedii naturale

Gastrita: tipuri, cauze si tratament

Au fost actualizate definitiile de caz COVID-19! Ce inseamna acum ”contact direct”?

Adaptarea copiilor la reintoarcerea in scoala

Parasites – in lupta cu parazitii

Riscul de infectare cu COVID-19 este de 20 de ori mai mare in spatiile inchise