Cerealele au mai mult zahar decat gogosile si mai multa sare decat chipsurile!

Actualizat: 08 Ianuarie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In ultima perioada a devenit o moda ca la micul dejun, atat copii cat si parintii, sa consume cereale cu lapte. Insa, stiati ca unele din cele mai populare cereale contin o cantitate mai mare de zahar decat gogosile si altele o cantitate mai mare de sare decat chipsurile!

Potrivit unui studiu realizat de Channel 4, din Marea Britanie, fulgii de porumb de la o anumita firma contin 11,1 g de zahar la un bol cu 30 g de cereale, adica echivalentul a 3 lingurite de zahar. In acelasi timp, o gogoasa, despre care toata lumea stie ca este mai putin sanatoasa, contine doar 8,6 g de zahar. Acelasi studiu, citat de dailymail.co.uk, sustine ca in cazul a cel putin 7 dintre cele mai populare tipuri de cereale a fost depistata o cantitate prea mare de zahara, chiar o cantitate mai mare decat cea existenta in gogosi.

La inceputul acestui an a mai fost efectuat un studiu potrivit caruia cerealele consumate in mare parte de copii la micul dejun ofera o alimentatie saraca in substante nutritive, acestea fiindca de fapt si cauza principala pentru cresterea numarului de copii obezi.

Cercetatorii avertizeaza ca exista posibilitatea ca eticheta diferitelor marci de cereale sa fie inselatoare, astfel, zaharul poate fi ascuns sub diverse forme, precum zaharoza, obtinuta prin diferite tehnici de prelucrare a zaharului, glucoza, siropul de glucoza, melasa, diferite fructe uscate, miere, sirop de fructoza, aroma de ciocolata. Toate acestea pot actiona ca bombe calorice si in cazul adultilor si numai copiilor!


Citeste si despre:

Adevarul despre alimentele fast - food 50 de sfaturi pentru imbunatatirea dietei Beneficiile cerealelor integrale Sfaturi pentru a obtine beneficii din consumul de cereale integrale Cereale integrale pe care este bine sa le consumati 3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase Efectele benefice ale consumului de cereale Spirulina, o comoara pentru sanatate! Cum sa-ti intaresti sistemul imunitar in primavara cu produse bio Cat de sanatoase sunt cerealele? Alergia la cerealele pe baza de grau Alaptarea dupa diversificarea alimentatiei Ce trebuie sa stim despre alimentele organice / bio Cum sa pastrati sanatatea aparatului digestiv? Legile alimentatiei pentru mentinerea tineretii Micul dejun al copilului, idei si trucuri pentru mamici
Cere sfatul medicului ×