Budinca de orez cu pere si scortisoara

Actualizat: 06 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Budinca de orez cu pere si scortisoara este un desert perfect pentru persoanele care sufera de urticarie. Atat perele, cat si orezul sunt considerate alimente hipoalergenice, iar combinatia de ingrediente din reteta ajuta la reducerea sensibilitatii la diversi factori alergeni!

Ingrediente:

Mod de preparare:

Pune orezul cu apa si sarea la fiert, intr-o oala cu capac, timp de 45 de minute sau pana cand orezul absoarbe tot lichidul. Adauga apoi laptele de orez, zaharul si scortisoara si amesteca totul, lasand orezul sa fiarba in continuare, inca zece minute.

Separat, dilueaza amidonul de porumb in putina apa si adauga-l apoi peste orez. Amesteca bine orezul, pe foc, pana cand se ingroasa. Opreste focul, adauga vanilia si lasa preparatul sa se raceasca. Baga budinca la frigider, timp de 2 ore. Serveste desertul rece, cu felii de pere deasupra.


Citeste si despre:

Remedii ayurvedice: cum ne ajuta toamna Dieta cu orez Dieta cu miere si scortisoara Scortisoara Informatii nutritionale despre pere Orezul brun vs orezul alb - beneficii si atentionari Krill Oil si Drojdia de orez rosu reduc colesterolul si trigliceridele Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Cum trebuie sa prepari orezul pentru a nu te intoxica cu arsenic? Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima Excesul de fructe si cresterea in greutate Fructele - surse excelente de antioxidanti Ameliorarea intolerantei la gluten Remedii naturiste pentru cele mai frecvente boli Ciresele beneficii si retete delicioase
Cere sfatul medicului ×