Antidepresivele ajuta barbatii sa scada consumul de alcool

Publicat: 08 Martie 2007

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.


Studiul efectuat de cercetatorii canadieni de la Centrul pentru Studiul Sanatatii Mintale si Dependentelor a depistat ca femeile care sufera de depresie consuma mai mult alcool decat femeile fara depresie, independent de cosumul de antidepresive. Aceste rezultate sunt net diferite fata de cele descoperite la barbati pentru ca in timp ce barbatii care sufera de depresie consuma in general mai mult alcool decat cei care nu sufera de depresie, cei care utilizeaza antidepresive consuma aceiasi cantitate de alcool ca si cei care nu sufera de depresie.
Lotul studiat a cuprins 14063 canadieni cu varsta cuprinsa intre 18-76 ani la care s-au luat in considerare cantitatea de alcool consumata, frecventa consumului, existenta depresiei si utilizarea antidepresivelor pentru o perioada de un an.
Rezultatele studiului au indicat faptul ca utilizarea antidepresivelor este asociata cu diminuarea consumului de alcool la barbatii care sufera de depresie insa aceste rezultate par sa nu fie valabile si pentru femei.
Per total, participantii la studiu care sufereau de depresie (atat femei cat si barbati) consumau mai mult alcool decat cei care nu sufereau de depresie. In cazul barbatilor care utilizau antidepresive consumul de alcool a fost semnificativ mai mic decat la barbatii care sufereau de depresie insa nu utilizau antidepresive. Barbatii fara depresie au consumat 436 pahare de alcool/an comparativ cu 579 pahare/an consumate de barbatii cu depresie fara utilizarea antidepresivelor si 414 pahare/an consumate de barbatii cu depresie care utilizau antidepresive.
Din pacate insa in cazul femeilor consumul de alcool a fost mare la cele care sufereau de depresie indiferent daca acestea utilizau sau nu antidepresive. Femeile fara depresie au consumat 179 pahare de alcool/an comparativ cu 235 pahare/an consumate de femeile cu depresie fara utilizarea antidepresivelor si 264 pahare/an consumate de femeile cu depresie care utilizau antidepresive.
Faptul ca relatia dintre utilizarea antidepresivelor si nivelul consumului de alcool este diferita la femei fata de barbati arata importanta care trebuie acordata influentei sexului asupra tratamentului si preventiei multor afectiuni.


Email

Senzatia de picioare grele, picioare umflate seara?Senzatia de picioare grele, picioare umflate seara?

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Alcoolul etilic

Disfunctii sexuale la barbati

Afectiuni care pot determina scaderea libidoului la barbati

Incontinenta urinara la barbati

Sexul si imbatranirea

Ce trebuie sa stii despre ulcerul venos si care sunt pasii de urmat in ingrijirea acestuia

Zincul - aliatul tau in lupta cu raceala si gripa

Tusea – ce rol are si cum o tratam in functie de felul ei?

Tratati hipertensiunea arteriala cu tratamente naturiste

Tulburari de erectie

Impotenta

Ejacularea precoce - cauzele cele mai des intalnite

Tulburarile de somn si inaintarea in varsta