Recidiva cancerului de prostata poate fi prevenita

Publicat: 16 August 2007

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

cancer,prostata,tratament,moleculaCercetatorii de la clinca "Mayo" din Rochester, statul Minnesota, au reusit sa identifice o molecula imuna care ar putea preveni reaparitia cancerului de prostata dupa operatie. Conform studiului, proteina apare in celulele cancerului de prostata si este implicata in incetinirea timpului de raspuns a sistemului imunitar. Molecula, numita B7-H3, se afla pe suprafata celulelor canceroase si ucide sau paralizeaza celulele imunitare care ataca celulele canceroase. Celulele canceroase cele mai agresive au cel mai ridicat continut al acestei proteine.

Dupa ce au fost examinati 338 de barbati care suferit o prostatectomie (indepratare chirurgicala a prostatei), s-a constatat ca pacientii care au avut cel mai mare nivel al acestei proteine prezentau cel mai mare grad de risc de recidivare a cancerului de prostata. S-a descoperit ca toate tumorile si tesuturile precanceroase contineau acesta molecula, dar pacientii care aveau cel mai mare nivel al acesteia, prezentau cu sanse de recidiva de pana la 4 ori mai mari decat pacientii cu valori mici. De asemenea, cercetatorii sunt increzatori ca prin testarea mivelurilor aceste i molecule vor putea stabili candidatii optimi pentru operatie. In plus, va putea deveni un tip de terapie tinta. Se va putea bloca aceasta molecula, determinand celulele canceroase sa fie mai "receptive" la semnalele sistemului imunitar.


Email

Esti nevoit sa stai in picioare sau asezat mult timp la munca?Esti nevoit sa stai in picioare sau asezat mult timp la munca?

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Ce trebuie sa stim despre cancerul de prostata

Cancerul colorectal

Adenomul de prostata

Cancerul de vezica urinara - Stadializare

Cum protejam ochii de lumina albastra a ecranelor

De ce este atat de importanta Vitamina D3 pentru organism?

Vitamina C naturala si beneficiile sale pentru sanatatea copiilor

Informatii esentiale despre cancerul penian (de penis)

Acizii grasi omega 3

Dureri lombare

Sangerarea rectala

Cistita la barbati: ce este si cum se rezolva eficient