Supraponderabilitate o problema in sarcina

Publicat: 06 August 2007

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

supraponderala, sarcina,subpoderabilitateConform unui nou studiu, cu cat greutatea unei femei este mai mare inainte de sarcina cu atat este mai mare gradul de risc al complicatiilor in sarcina.

In studiu, au fost folosite datele stranse de la un lot de 24.000 de femei din Marea Britanie, care au nascut intre 1976 si 2005. Cercetatorii au desceperit ca riscul complicatiilor in sarcina, precum hipertensiune, pre-eclampsie si nastere prematura, cresc in functie de greutatea femeilor inainte de sarcina.
Rezultatele studiului au fost publicate in jurnalul "BMC Public Health" si constituie inca o dovada ca obezitatea este un factor de risc atat pentru mame cat si pentru nou-nascuti. De asemenea, rezultatele constituie o confirmare a faptului ca sarcina femeilor supraponderale trebuie considerata cu grad ridicat de risc.

Cercetatorii britanici au descoperit ca, in comparatie cu femeile cu o greutate normala, femeile supraponderale aveau cu pana la 50% mai multe sanse de a suferi de sangerari post-natale, sanse duble de a avea nastere prematura si sanse mari de a naste prin operatie de cezariana sau chiar necesitatea provocarii nasterii. De asemenea, femeile care sufera de obezitate au un grad foarte ridicat de risc de preeclampsie, o complicatie severa in tipul sarcinii, caracterizata prin o crestere brusca a tensiunii si disfunctii ale rinichilor.

In contrast cu aceste rezultate, cercetatorii au descperit ca femeile care erau subponderale inainte de sarcina, prezentau cele mai mici sanse de a avea o sarcina cu probleme, dar totusi prezentau mai multe sanse de a avea un nou-nascut subponderal, decat femeile cu greutate normala.

Rezultatele vin ca o completare la dovezile deja existente, care accentueaza importanta pe care o are greutatea in sarcina. Cercetatorii sfatuiesc femeile supraponderale sa incerce sa piarda in greutate inainte de a ramane insarcinate.


Email

Mentine elasticitatatea, hidratarea si tonicitatea pieliiMentine elasticitatatea, hidratarea si tonicitatea pielii

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Poftele din sarcina - de la normal la patologic

Arsuri stomac

Esti predispus la diabet de tip 2?

Subponderabilitatea

Picioarele umflate: cauze si remedii

Stresat? Iata ce trebuie sa stii despre stres si cum il poti combate in mod natural!

Este eficienta stimularea sistemului imunitar?

Cum ingrijim corect tenul gras cu tendinta acneica?

Factori care influenteaza feritilitatea masculina

Informatii esentiale despre transplantul de organe

Oligospermia

10 beneficii surprinzatoare ale sexului

5 afectiuni grave care nu prezinta simptome