Budinca de ciocolata
Actualizat: 11 Decembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Budinca de ciocolata este un desert ce poate fi integrat in regimul alimentar al pacientilor diagnosticati cu insuficienta cardiaca.
Ingrediente
- 1 ou
- 500 ml lapte cu continut scazut de grasimi
- 50 g zahar
- 18 lingurita sare
- 2 linguri cacao
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
- Bate oul intr-un bol mic.
- Pune la fiert jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar, la foc mic.
- Separat, amesteca restul de zahar cu sarea, pudra de cacao si amidonul.
- Toarna si restul de lapte peste ingredientele uscate si incorporeaza-le apoi in laptele care fierbe pe foc.
- Lasa totul sa fiarba, timp de 3 minute. Adauga oul batut in compzoitie amestecand viguros pentru a-l incorpora bine.
- Mai lasa 1-2 minute pe foc, apoi opreste aragazul si adauga vanilia.
- Budinca se serveste calda.