Budinca de ciocolata

Actualizat: 11 Decembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Budinca de ciocolata este un desert ce poate fi integrat in regimul alimentar al pacientilor diagnosticati cu insuficienta cardiaca.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Bate oul intr-un bol mic.
  2. Pune la fiert jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar, la foc mic.
  3. Separat, amesteca restul de zahar cu sarea, pudra de cacao si amidonul.
  4. Toarna si restul de lapte peste ingredientele uscate si incorporeaza-le apoi in laptele care fierbe pe foc.
  5. Lasa totul sa fiarba, timp de 3 minute. Adauga oul batut in compzoitie amestecand viguros pentru a-l incorpora bine.
  6. Mai lasa 1-2 minute pe foc, apoi opreste aragazul si adauga vanilia.
  7. Budinca se serveste calda.

Citeste si despre:

Pofta de ciocolata de ce apare si cum o putem invinge Fructele - surse excelente de antioxidanti Top 8 surse ascunse de sare Gustari pentru copii: 10 sfaturi sanatoase Indulcitorii artificiali: zaharina, aspartamul, sucraloza Dieta pentru afectiunile gastrointestinale Tratamentul cancerului de colon - combaterea efectelor secundare Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc 12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii Cum tii dieta daca suferi de gastrita sau ulcer Regim alimentar in boala de reflux gastroesofagian si hernia hiatala 4 retete de desert sanatoase si apetisante 5 retete simple pentru o piele sanatoasa pe timp de vara 6 retete potrivite pentru un gratar sau picnic in aer liber
Cere sfatul medicului ×