Cum se pot ameliora tulburarile comportamentale

Actualizat: 12 Iunie 2017
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Tulburarile de comportament sunt o realitate a zilelor noastre, acestea afectand atat copiii, cat si adultii. Pe cei mici ii pot afecta la scoala si in relatiile cu rudele, iar adultii pot fi afectati atat in plan familial, cat si la serviciu.

Depresia, anxietatea, autismul, ADHD se numara printre cele mai intalnite tulburari comportamentale. Oamenii de stiinta nu au reusit sa descopere cu exactitate care sunt cauzele care duc la astfel de tulburari. Se stie insa ca exista factori genetici, factori biochimici si personalitatea, printe factorii care pot duce la aparitia acestor tulburari.

Anxietatea, o tulburare frecventa

Una dintre cele mai intalnite tulburari o reprezinta anxietatea. Este considerata o problema atunci cand afecteaza capacitatea unei persoane de a se odihni, cand apar sentimente de frica in situatii care in mod normal nu ar trebui sa trezeasc astfel de trairi, dar si daca persoana respectiva sufera de atacuri de panica.

Ajutorul de specialiatate este extrem de important, pentru ca aceste tulburari, ca si in cazul depresiei, autismului sau in cazul ADHD nu se vindeca de la sine.

Diagnosticul de ADHD este pus, de obicei, in jurul varstei scolare, si anume intre 6 si 12 ani. Copilul nu este atent la scoala, ii este dificil sa se concentreze, este hiperactiv. Adultii cu ADHD au si ei probleme de concentrare.

Este foarte importanta diagnosticarea si tratarea acestei tulburari comportamentale pentru ca, in caz contrar, poate sa scada serios calitatea vietii.

Suferintele sufletesti, starile de tristete, sentimentele de inutilitate, daca devin dominante in tabloul emotional-afectiv indrepta spre depresie. Cei care sufera de depresie au anumite dezechilibre chimice la nivelul creierului. Aceasta suferinta poate fi vindecata cu tratament adecvat, atat prin medicatie supervizata de un medic psihiatru, prin consiliere psihologica specializata, cat si cu ajutorul tratamentelor complementare.

O viata dificila au si cei care sufera de autism, tulburare ale caror simptome se manifesta din copilarie. Parintii observa ca micutii lor au un comportament atipic cel mai adesea in jurul varstei de 2-3 ani.

Printre manifetri se numara lipsa empatiei, lipsa reactiilor sociale, posturi neobisnuite ale corpului, probleme de vorbire, modalitati ciudate de a-si exprima nemultumirile. Copilul poate sa nu zambeasca, sa dezvolte anumite comportamente repetitive.

Socialin, de ajutor in tratarea tulburarilor de comportament.

Homeogenezis a creat Socialin, un supliment alimentar natural special conceput pentru a ajuta persoanele care sufera de tulburari precum autismul, anxietatea, depresia, ADHD. Este indicat, de asemenea, si celor care au fost diagnosticati cu nevroze, tulburare bipolara si psihoze.

Suplimentul Socialin contribuie la echilibrarea dinamica si adaptativa a reactiilor, atitudinii si comportamentului de comunicare si relationare fata de colectivitate. Tempereaza excesele si previne inhibitiile de natura psihoemotionala.

Se ia cate 1 ml de 5-6 ori pe zi, pana in momentul in care apar ameliorari semnificative ale simptomelor, insa timp de 90 de zile consecutiv. Se recomanda in continuare cate 1 ml de 3-4 ori pe zi. Tratamentul complementar in cazul tulburarilor de comportament grave (ADHD, autism, tulburare bipolara, etc.) se poate intrerupe daca timp de 180-270 de zile consecutive nu au mai aparut manifestari, iar in cazul anxietatilor, depresiilor si nevrozelor moderate daca acestea au disparut din profilul emotional- afectiv 45-75 de zile consecutive.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Tulburari comportamentale la copii Cum facem diferenta intre tulburarile ocazionale de somn si insomnie Tulburarile psihice (bolile mintale) Clasificarea si diagnosticarea tulburarilor de personalitate Cum functioneaza terapia cognitiv-comportamentala? Tulburarile din spectrul neuropatiei auditive: de la diagnostic la tratament Controlul natural al emotiilor inaintea examenelor si testelor Stresul, anxietatea necesita calmante naturale eficiente? Tulburarile afective sezoniere Anorexia, bulimia si obezitatea - tulburari de alimentatie si greutate Tulburarile anxioase - terapie si sfaturi utile Tulburarile de alimentatie Tulburari de somn periculoase Cum functioneaza terapia cognititv-comportamentala? Ce cauzeaza tulburarile de somn?
Cere sfatul medicului ×